Zafer Şahin: Karadeniz doğalgazı ücretsiz verilebilir

Gazeteci-Yazar Zafer Şahin, Karadeniz'de bulunan doğalgazın 2023 başında alt gelirli gruplara ücretsiz verilebileceğini ifade etti.
Ankara Masası
|
10 Kasım 2021, Çarşamba - 13:10
Zafer Şahin: Karadeniz doğalgazı ücretsiz verilebilir

Gazeteci-Yazar Zafer Şahin ekonomiye yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Şahin,  "EYT'nin çıkacağı kanaatindeyim." dedi.

Asgari ücretin 4 bin lira civarında olabileceğini belirten Şahin, sözlerinin devamında müjdeli bir haber verdi. 

Şahin, Karadeniz'de bulunan doğalgazın 2023 başında alt gelirli gruplara ücretsiz verilebileceğini söyledi. 

Şahin'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Ben EYT'nin çıkacağı kanaatindeyim. Ancak rakamı çok abartıyorlar. EYT 2022 sonuna doğru çıkarsa ilk planda faydalanacak insan sayısının 480 bin civarında olduğu söyleniyor. Kademelendirme gerekiyor. Eski sistem olsaydı bugün emeliydik. Bu da sağlıklı değil. İnsanların bu yaşta emekli olması sistem üzerindeki yükü artırıyor. 1991 seçimlerinde İnönü ve Demirel'in seçim vaadiydi. Kadınlar 38, erkekler 43 yaşında emekli olacak dendi. Bu dünyanın neresinde görüldü? O kararın bedelini biz ödüyoruz. 

"Asgari ücret 4 bin lira olabilir"

Bu ekonomik şartlarda 2 bin 800 gibi rakamlarla insanların hayatlarını devem ettirebilmesi mümkün değil. Ekonomik şartlar bu durumdaysa işçinin korunması gerekiyor. Devlet de bu konuda çalışıyor. Asgari ücrete yakın dönemin en ciddi artışının yapılacağını düşünüyorum. Asgari ücretin 4 bin liraya çıkması gerekir. Görüştüğün sendikacıların talebi de bu yönde. Ücretin bu civarda olabileceğini düşünüyorum.

"Alt gelir grubuna ücretsiz doğalgaz verilebilir"

Bir müjde veriyim. 27 Temmuz'da Enerji Bakanımız ile Karadeniz'deki gemiye, gazı bulduğunuz yere gittik. O kadar mutlu ayrıldım ki. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunun ipuçlarını verdiği için... Bizim şu anda 540 milyar metreküp açıklanan doğalgaz rezervimiz var. Eğer evlerde kullanırsak 25 yıl yetecek yerli ve milli doğalgazımız var demek bu. Sanayide de kullanırsak 10 yıl yetiyor. Bunun devamı var. Türkiye kısa bir süre sonra enerji ithal eden değil ihracat eden ülke pozisyonuna gelecek ve Karadeniz'de bulunan doğalgaz kıyıya doğru getirilip sisteme dahil edilecek. 2023 başında sisteme verilecek. Yerli ve milli doğalgazın devreye girmesiyle alt gelir grubundaki insanlara çok daha ucuza belki ücretsiz doğalgaz verilecek."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1111372/zafer-sahin-karadeniz-dogalgazi-ucretsiz-verilebilir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.