Zafer Şahin: Muhalefetin planları rafa kalktı

Gazeteci-Yazar Zafer Şahin, muhalefetin 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' düzenlemesine yönelik açıklamalarının değerlendirdi. Şahin, "Kurdaki yükselişin siyasi sonuçlarının olacağını düşünüyorlardı. Bu da erken seçimdi. Kurda dramatik bir düşüş olunca planları rafa kalktı." dedi.
Ankara Masası
|
22 Aralık 2021, Çarşamba - 12:55
Zafer Şahin: Muhalefetin planları rafa kalktı

Gazeteci-Yazar Zafer Şahin, Ankara Masası'na konuk oldu. 

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Şahin, 'Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat' düzenlemesine yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Son durumdan muhalefetin siyaseten ders çıkarması gerektiğini belirten Şahin, her zaman milleti önceleyen bir tavır alınması gerektiğini vurguladı.

Düzenlemeye yönelik tepkilere değinen Şahin, "Kurdaki yükselişin siyasi sonuçlarının olacağını düşünüyorlardı. Bu da erken seçimdi. Kurda dramatik bir düşüş olunca planları rafa kalktı." ifadelerini kullandı.

Kurdaki gerilemenin fiyatlara da yansıması gerektiğine dikkat çeken Şahin, Hülya Avşar'ın yaptığı açıklama nedeniyle sosyal medyada linç edildiğini ekledi. 

Şahin'in açıklamasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar akşamı yaptığı konuşmadan "geliyor gelmek olan"ı görmüştüm. O konuşmada bir şeylerin olacağı netti. Lider böyle olunuyor. Siyaseten muhelefet partilerinin çıkarması gereken çok ders var. Büyükelçiler krizi yaşadık. Türkiye'ye aba altından sopa gösterdiler. Bir çok insan Avrupa Birliği bizi dışlayacak dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise geri adım atmadı. "Bunları istenmeyen adam ilan ederiz" dedi. Kriz Türkiye'nin lehine çözüldü. Burada da ana muhalafet partisi lideri TÜSİAD'a bir çağrı yaptı sonra da TÜSİAD büyükelçiler gibi aba altında sopa gösterdi. Erdoğan yine geri adım atmadı, tersine vites büyüttü. Kazanan Türkiye ve Erdoğan oldu. Burada siyaseten dersler çıkarılması gerek. Her zaman milleti önceleyen bir tavır alınması gerekiyor. Erdoğan'ın kabine sonrası yaptığı açıklamadaki en önemli mesaj: "Biz milletimizi seviyoruz bize güvenin." Final cümlesi budur.

Muhalefetin "Erdoğan ekonomiden kopuk" eleştirisi

Erdoğan kadar Türk milletine yakın ikinci bir figür yok. Kimse kusura bakmasın. Erdoğan'ın bu millete ne kadar yakın olduğunu gösteren öyle örnekler var ki tüyleriniz diken diken olur. Zaten her şey ortada, anketler ortada. Israrla açlık ve yoksulluk edebiyatı yapıyorlar. Kimse zamlardan memnun değil ama AK Parti hala birinci parti ve Erdoğan en çok güvenilen lider. Demek ki millet Erdoğan'ı kendinden görüyor. Algı yapıyorlar. Algı belediyeciliği ile belediyeler yönetiyorsun, algı siyaseti ile siyaset yapıyorlar. Bunlar ayakları yere basan yaklaşımlar değil.

Kılıçdaroğlu ve Akşener'in tepkileri

Beğenmemeleri çok normal. Kurdaki yükselişin siyasi sonuçlarının olacağını düşünüyorlardı. Bu da erken seçimdi. Kurda dramatik bir düşüş olunca bu planları rafa kalktı. Kur yükseliyor iktidarı eleştiriyorlar, kur düşüyor yine iktidarı eleştiriyorlar. Sayın Erdoğan kurdaki yükselişi seyretmeye devam mı etseydi? Muhalefet etmek çok konforlu bir alan. Eleştirip geçiyorsun. Senin çözüm önerin var mı, yok. Sorunları nasıl çözeceksiniz dendiğinde "Tek adam rejimi bitireceğiz" diyorlar. Siz önce kendi partilerinizdeki tek adam rejimlerine çare bulun. Baktığınızda tek adam edebiyatı yapanların kendi partilerini nasıl yönettiklerini görüyoruz. CHP'de de İYİ Parti'de de ağzını açan partinin dışında. İkisinden de partiler çıktı.

TÜSİAD'ın açıklamaları

TÜSİAD ülkenin önemli bir üst çatı örgütü. Türkiye'nin üretiminde çok önemli yerleri var. Ancak ne zaman Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir dar boğaza girse TÜSİAD ilginç bir şekilde iktidar eleştirisine başlıyor. Sermayenin, iş dünyasının faiz istediği nerede görülmüş? Bunun ikinci bir örneği yok. Sanayicinin her zaman istediği yatırım ve üretimdir. Ekonominin temel ilkelerinde kusura bakmayın faiz yok. TÜSİAD maalesef Kılıçdaroğlu'nun çağrısı ile hükümete aba altından sopa gösterdi. Faiz isterseniz ben burada iyi niyet görmem.

Fiyatlarda indirim beklentisi

Fiyatlarda geri gelme olması lazım. Kurdaki düşüş milleti ne kadar memnun ettiyse, bunun daha anlamlı olmasının tek yolu, jet hızıyla artan gıda fiyatları başta olmak üzere astronomik zamların geri çekilmesi. Madem her şey dolara bağlı şimdi aynı hızla indirecek misiniz? Çok acı şeyler yaşadık. Öğle saatlerinde fiyat değiştiren marketler gördük. Krizin faturasını dar gelirli, asgari ücretli, emekliler çekti. Krizi fırsata çevirip bunun keyfini sürenler oldu.

Çift maaş tartışmaları

TBMM'nin yarısından çoğu çift maaşlı. Hem milletvekili maaşı alıyor hem de emekli milletvekili maaşı alıyor. Bugün AK Parti'yi yoğun şekilde eleştiren isimlerin 90'lı yıllarda ballı maaşlar aldıklarını biliyoruz. Madem millet bu kadar zorda, bir samimiyet gösterin. "Milletvekili emekli maaşımı şunlara veriyorum" deyin. Böyle bir samimiyet göremiyoruz. Bunu yerine saray edebiyatı yapıyorlar.

Hülya Avşar'ın açıklaması

Algıyı yöneten olguları da yönetiyor. Sosyal medyada tepki çekmiş. Bu sosyal medyadaki hesapların 3'te 2'si troll hesap. Eğer sanatçıysanız o mahalle otomatik olarak yanınızda olmanızı istiyor. Onların ideolojisindan farklı bir şey söylediğiniz anda troller vasıtası ile linç edilirsiniz. Hülya Avşar "hükümet istifa" deseydi inanın şu an baştacıydı. Algıyı güzel yönetiyorlar. İktidarın bu konuda eksikliği var. Muhalefet algıyı yönetme konusunu iyi yapıyor. Ben de boş vaktimde hesaplara bakıyorum. Hesap açılış tarihi Kasım 2021, fonda Anıtkabir fotoğrafı. Atatürk'le kesinlikle bir alakası yok. Bunların çoğu okyanus ötesi troll hesap. Tarihin bu döneminde iktidarı savunmanın ağır bir bedeli var. Bunu ödetiyorlar. Sosyal medyada adeta linç ediliyorsun.






http://www.ankaramasasi.com/haber/1189265/zafer-sahin-muhalefetin-planlari-rafa-kalkti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.