İbrahim Ayhan'dan ilave vergi önerisi

Ankara Ticaret Odası Hizmet Sektörü Komisyon Başkanı İbrahim Ayhan, E-ticaret platformlarına ilave vergi getirilmesini istedi. Söz konusu platformlar ile kirasını, elektriğini, stopajını ödeyen dükkan sahipleri arasında haksız rekabet olduğunu savunan Ayhan, "100 binlerce esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak" dedi.
Ankara Masası
|
11 Kasım 2021, Perşembe - 13:32
İbrahim Ayhan'dan ilave vergi önerisi

Ankara Ticaret Odası Hizmet Sektörü Komisyon Başkanı İbrahim Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, E-ticaret platformlarına acil ilave vergi getirilmesini isteyerek "Unutmayalım buralardan yapılan her alışveriş kira personel stopaj elektrik doğalgaz faturaları ile bunalan esnafa bir darbedir. Ayrıca ucuz da değiller"  dedi.

"E- Ticaret platformları ile dükkanlar aynı vergiyi ödememeli"

Konuyla alakalı Ankara Masası'na konuşan Ayhan, haksız rekabetin olduğuna dikkat çekerek, "E-ticaret platformları, vergi ödüyorlar ama ben ilave vergi getirilmesini istiyorum. Bugün kirasını ödeyen, elektriğini ödeyen, stopajını ödeyen, ilave personel çalıştıran dükkan sahipleri ile aynı vergiyi ödememeleri lazım." dedi

Bir kozmetik firmasından örnek gösteren Ayhan, "Bunların 100'lerce şubesi varken, maalesef bu e-ticaret platformları yoğun bir şekilde kozmetik sektörüne girdi. Firma iflas etti. Dolayısıyla 100'lerce şube kapandı. Binlerce kişi işsiz kaldı. Şimdi burada inanılmaz bir haksız bir rekabet var. Böyle giderse Türkiye genelinde yüz binlerce esnaf kepenk kapatmak zorunda kalacak " değerlendirmesinde bulundu. 

"Vatandaş olarak biraz duyarlı olmalıyız"

Vergi ile haksız rekabetin önüne geçilebileceğine dikkat çeken Ayhan, şöyle devam etti:

"Ticaret platformlarına mutlaka ilave vergi koyulmalı ki, haksız rekabetin önüne geçilebilsin. Biz de vatandaş olarak biraz duyarlı olmalıyız. Biz de şu var;  bir şey alacağımız zaman hemen e-ticaret platformuna giriyoruz. Normalde almamamız gereken şeyleri bile alıyoruz. Bizim biraz daha esnafı düşünmemiz lazım.  Araştırma yapsak bu ürünler dükkanlarda daha ucuz daha kaliteli olabiliyor.  Müthiş bir haksız rekabet var. Bu devam ederse çok ciddi sayıda dükkanın kepenk kapatmasına sebep olacak" 



http://www.ankaramasasi.com/haber/1112570/ibrahim-ayhandan-ilave-vergi-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.