Teknolojinin devlerinden çalışanlarına evde çalışma izni

Ankara Masası
|
08 Mayıs 2020, Cuma - 15:34
Teknolojinin  devlerinden çalışanlarına evde çalışma izni

 Teknoloji devleri Facebook ve Google, çalışanlarına 2020 yılı sonuna kadar evden çalışmaya devam edebileceklerini duyurdu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs iş hayatını da olumsuz etkiledi. Pek çok ülkede iş yerleri, salgın tedbirleri kapsamında evden çalışma sistemine geçti. Bu kapsamda Facebook ve Google, çalışanlarının 2020 yılı sonuna kadar evden çalışmaya devam edebileceklerini duyurdu.

Google’dan 7 ay daha izin

  Google, evden çalışma sistemini 1 Haziran'a kadar uzattıklarını açıkladıktan sonra, 7 ay daha evden çalışmaya izin verdi.

  Ofise dönmesi gereken çalışanların, Temmuz ayından itibaren başlayacağını belirten Google’un CEO’su  Sundar Pichai, “İşlerini evden yapabilen çalışanların çoğu yıl sonuna kadar görevlerini evden sürdürebilecek“ ifadelerini kullandı.

Facebook 6 Temmuz’da ofislerini açıyor

  Facebook ise 6 Temmuz'da ofislerini yeniden açacağını söyledi. Korona virüsün otaya çıktığı andan itibaren uzaktan çalışma sistemine geçen ilk teknoloji firmaları arasında yer alan Facebook, işlerini uzaktan yapabilen herkese yılsonuna kadar evden çalışma seçeneğinin sunulduğunu belirtti.

Facebook, çalışanlarına evden çalışma ve çocuk bakım masrafları için bin dolarlık katkı da sağlamıştı. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/11615/teknolojinin-devlerinden-calisanlarina-evde-calisma-izni
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.