Doların artması kuaförleri de etkiledi!

Dolar fiyatının artmasıyla birlikte kuaförlerin yaşadıkları sıkıntıları Ankara Masası'na anlatan Aygül Ünal, "En derinden etkilenenlerden biri biziz. Ekonomi bu hale gelince bakım işi lüks oldu." dedi. Ünal, müşteri kaybetmemek için değişikliğe gittikleri fiyatların bile kendilerini kurtarmadığını ekledi.
Ankara Masası
|
10 Aralık 2021, Cuma - 15:09
Doların artması kuaförleri de etkiledi!

Türkiye'nin gündemden düşmeyen bir numaralı konusu ekonomi. Dolar fiyatlarının yukarı yönlü hareketi ve buna paralel yaşanan zamlar kuaförleri de etkiledi. Kadınlar artan harcamalar karşısında artık bir lüks olan kuaför harcamalarında kısmaya başladı. Peki kuaförlerdeki son durum ne? Fiyatlarda ne gibi değişiklikler oldu? Zamlar sonrası en çok tercih edilen işlem değişti mi? Bu sorunların cevabını kuaför  Aygül Ünal, Ankara Masası'na verdi. 

"Bakım artık lüks oldu"

En derinden etkilenen sektörlerden birinin kuaförler olduğunu ifade eden Ünal, "Ekonomi bu hale gelince bakım işi lüks oldu. İnsanlar zora düştüklerinde ilk kısıtlama yapacakları şey lükstür.  Lüks olduğumuz ve ilk bizden kıstıkları için gelen müşteri oranlarında bir azalma yaşadık." dedi.

"Kadınlar saçlarını evde boyuyor"

Yeni müşteri kaybetmemek için gelen zamları fiyatlara yansıtmadıklarını belirten Ünal, "Biz ne gelen zamları müşteriye yansıtabiliyoruz ne de para kazanabiliyoruz.Gelen müşteriden de gelmeyen müşteriden de kaybediyoruz. Bir market bir bakkal değiliz. Ekmek, un, bulgur satmıyoruz. Bizim işimiz artık lüks. İnsanlar artık saçını evde boyuyor, bakımını evde yapıyor." şeklinde konuştu.

"Fiyatlar bizi kurtarmıyor"

Değişikliğe gittikleri rakamların bile kendilerini kurtarmadıklarını ifade eden Ünal, "Şuanda yüzde 40-50 oranında zam yapmamız gerekiyorsa bu oranı yüzde 10-15'de tuttuk. Öncesinde 20 TL olan fön fiyatı şuan 25 TL.  20 TL 'ye kaş alıyorduk şuan 25 TL 'ye kaş alıyoruz. 100 TL'ye ada yapıyorduk şuan 120 TL'ye yapıyoruz. Malzemeciden aldığımız eldiven 40 TL iken şuan 90 TL. ama biz fön 20 TL iken 40 TL yapalım diyemiyoruz. " diye ekledi. 

Dolar fiyatlarının yükselmesinden önce en çok tercih edilen işlemin lazer ve saç boyası olduğunu ifade eden Ünal, şuan en çok tercih edilen işlemin fön ve ağda olduğunu belirtti. 


http://www.ankaramasasi.com/haber/1169056/dolarin-artmasi-kuaforleri-de-etkiledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.