Ali Hikmet Akıllı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Bakara Suresi' tepkisi

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bakara Suresi'nden ayet okumasına "Tayyip Erdoğan şimdi de ülke ekonomisindeki kötü gidişattan haşa Allah’ı sorumlu tutmuş" ifadeleriyle tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
11 Aralık 2021, Cumartesi - 14:22
Ali Hikmet Akıllı'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'Bakara Suresi' tepkisi

CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın   İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği 16. Konferansı Açılış Oturumunda sarf ettiği, "Dünya hayatını imtihan olarak gören insanlarız. Rabbimiz Kuran'ı Kerim'de 'Muhakkak ki sizi biraz korku ve açlıkla; mallardan, canlardan ve ürünlerden eksiltmekle deneriz. Sabredenleri müjdele' bu şekilde buyurmaktadır" sözlerine sert sözlerle yüklendi.

"Allah’a bile suç atacak kadar kendilerini düşürüyorlar"

CHP’li Akıllı, "Mitinglerde kutsal kitabımızı elinde sağa sola sallayarak siyaset yapan Tayyip Erdoğan şimdi de ülke ekonomisindeki kötü gidişattan haşa Allah’ı sorumlu tutmuş. İyi yaptıklarını sandıkları her şeyde kendilerine pay biçen tek adam ve şürekaları, işler kötüye gittiğinde Allah’a bile suç atacak kadar kendilerini düşürüyorlar." dedi.

"Sizler zenginlik içinde yüzerken, bu milletten sabır bekleyemezsiniz!"

CHP’li Akıllı sözlerinin devamında ise, "Türkiye’de ekonominin berbat edilmesinin, Halkın sefalete sürüklenmesinin tek nedeni iş bilmez, akıl dışı, hukuk dışı politikalarınızdır. O yüzden dini kullanarak insanları açlık ve korku ile terbiye etmeye çalışmayın. Sizler zenginlik içinde yüzerken, bu milletten sabır bekleyemezsiniz!" şeklinde konuştu

Başkan Akıllı son olarak İranlı Müslüman Sosyolog Ali Şeriati’nin sözleriyle Erdoğan’a göndermede bulunarak, "Tıpkı Şeriati’nin dediği gibi, Tek hurmayla beslenen peygamber ve yamalı cübbe giyen Ömer” hikâyeleriyle halkı kandırıp, kendileri için saray ve villalar inşa ettiler.” diyerek sözlerini noktaladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1169830/ali-hikmet-akillidan-cumhurbaskani-erdogana-bakara-suresi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.