Hilal Ayık'tan 28 Şubat eleştirilerine cevap

Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık, '28 Şubat'ta sen kaç yaşındaydın?' diye soran CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu'na o dönemde yaşadıklarını anlatarak tepki gösterdi.
Ankara Masası
|
13 Aralık 2021, Pazartesi - 21:57
Hilal Ayık'tan 28 Şubat eleştirilerine cevap

Ankara Büyükşehir Belediyesi Aralık ayı toplantısında, CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, kasım ayı toplantısında CHP yönetimine hakkını helal etmediğini söyleyen Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık'a " 28 Şubat'ta arkadaşım sen kaç yaşındaydın. 28 Şubat kaç yılında oldu?" diye sordu.

" O gün nice insanlar ne şekilde etkilendi"

28 Şubat'ta 13 yaşında olduğunu söyleyen Ayık, Neslihanoğlu'na tepki gösterirken şunları söyledi;

Annem otobüslere alınmayıp, başörtülü diye otobüsten atılıp her gün 3 kilometrelik yolu yürüdüğümde 13 yaşındaydım. Türkiye dereceli ablam tasdikname ile imam hatip lisesinde, milli güvenlik dersinde başını açmadığı için atıldığında 13 yaşındaydım. Üniversite kayıtlarımı çıkarın ÖSS'ten. Babamın ticari işletmesi Batı Çalışma Grubu tarafından fişleyip kapanmak zorunda kaldığımda 13 yaşındaydım. O günü sadece başörtüsü zulmü ile kıyaslayamazsınız. O gün nice insanlar ne şekilde etkilendi o süreçten.

Konuyu siz açtınız helalleşme diyerek. Bende ne dedim genel başkanınızın bahsettiği helalleşmeyi dile getiriyorsanız biz o hakkı helal etmiyoruz. 28 Şubat'la ilgilide KHK'lı hesaplar benim tweetter hesabıma atağa geçti. Sosyal medyadan bir çalışma yaptılar 28 Şubat'ta bu hanımıefendi kaç yaşındaymış, Ne yapmış? benzeri söylemler... Üzüldüm o hesaplarla aynı söylemleri CHP Grup Başkanvekilinin söylemiş olmasına gerçekten üzüldüm. Bu üzüntümü dile getirdim. Özür dilemezsen dilemeyin.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1173647/hilal-ayiktan-28-subat-elestirilerine-cevap
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.