İbrahim Halil Oral'dan Ali Erbaş'a tepki

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral​, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın davranışlarını eleştirirken, siyasete girmeye davet etti.
Ankara Masası
|
21 Aralık 2021, Salı - 22:05
 İbrahim Halil Oral'dan Ali Erbaş'a tepki

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a eleştiriler yöneltti.

Oral, Erbaş'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yakın davrandığını belirtirken "Sayın Erbaş hiç mi İmam-ı Azam Ebu Hanife’den ilham almamıştır. O büyük alim ki; ancak ‘ilmi bir ihtiyaçtan dolayı devlet başkanıyla yakın ilişkisi içerisinde ol, onun yanında ateşin içerisinde imiş gibi ol’ demiştir. Ama Sayın Erbaş bırakın ateş içerisinde olmayı, Sayın Erdoğan’ın yanında kendisini cennet bahçesinde gibi hissetmektedir. Sayın Erbaş’a buradan bir tavsiyede bulunmak isterim. Makamınızı korumak için Mustafa Sabri’yi özeneceğinize; doğru bildiğinizi savunduğunuz için kırbaç cezası almış, zindanlara atılmış İmam-ı Azam Ebu Hanife’yi örnek alın. Gerçek din adamının tavrı tam da budur." ifadelerini kullandı.

"Makamınızı bu çarpık işlere asla alet etmeyin"

Erbaş'a siyaset yapmak istiyorsa cübbesini çıkarması gerektiğini hatırlatan Oral "Sayın Hulusi Akar gibi siz de örnek olun. O nasıl üniformasının çıkarıp siyasete girdiyse, siz de cübbenizi ve sarığınızı çıkarın ve karşımızda siyaset yapın. Makamınızı bu çarpık işlere asla alet etmeyin. Unutmayın ki; Yüce Allah bütün bunların hesabını ahirette mutlaka soracaktır." dedi.

"Diyanet camilerde iktidara protokol uygulamayacak"

Kurumları bu duruma getirenin sistem olduğunu vurgulayan Oral, sözlerine şöyle devam etti;

Bu çarpık durumun bir sebebi de ucube Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve getirdiği liyakatsizliktir. İşte bu sebeple, iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemde Diyanet İşleri Başkanı fermanla değil; Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın ayrı ayrı iradelerinin yer aldığı müşterek kararname ile atanacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Sayıştay raporlarında bir daha utanç vesikası olan yolsuzluk ve usulsüzlükler giremeyecektir. Diyanet bir daha camilerde iktidara protokol uygulamayacak; milyonluk makam arabalarıyla israf etmeyecektir. Kısacası Diyanet Atatürk onu nasıl kurduysa; o günkü ruhuyla yüce dinimiz İslam’a ve Türk milletine hizmet edecektir.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1188639/ibrahim-halil-oraldan-ali-erbasa-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.