RTÜK Başkanı Şahin, Kurul üyesi Taşçı'ya sert çıktı

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Kurul üyesi İlhan Taşçı'nın 'RTÜK 2021 Karnesi' üzerinden RTÜK'ü eleştirmesine "Gereği yapılacaktır" diyerek yanıt verdi.
Ankara Masası
|
24 Aralık 2021, Cuma - 22:56
RTÜK Başkanı Şahin, Kurul üyesi Taşçı'ya sert çıktı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, verdiği bir demeçte RTÜK'ün yayın kuruluşları arasında ayrımcılık yaptığı iddiasında bulunan RTÜK üyesi İlhan Taşçı'ya tepki gösterdi. Taşçı'nın yaptığı, 'RTÜK 2021 Karnesi' açıklamasında verileri çarpıttığını aktaran RTÜK Başkanı Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Kişi çalıştığı Kuruma bu kadar mı düşmanca tavırda olur? Medyada ayrımcılık yapmaması,verileri çarpıtmaması için kendisini defalarca uyardık,vazgeçmiyor.Hezeyanları kabul edilemez. Şahsım ve Kurum çalışanlarımıza yönelik bu iftiraları için idari ve adli anlamda gereği yapılacaktır"

Ne olmuştu?

RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Kurul'un bazı yayın organlarına ayrımcılık yaptığını iddia etmiş ve “Ebubekir Şahin RTÜK’ün başkanı değil de, sanki bu televizyon kanallarının temsilcisi, hamisi, koruyucusu gibi davranıyor” demişti.

CHP’li RTÜK Üyesi Taşçı, 'RTÜK 2021 yılında sıfır çekti' ifadeleriyle paylaştığı görselde iktidara yakınlığı ile bilinen kanalların ceza almazken; Halk TV, Tele 1, KRT, FOX TV gibi kanalların yüksek cezalar almasına dikkat çekti.

Bu tablonun RTÜK'deki adaletsizliği ve liyakatsizliği gösterdiğini söyleyen Taşçı, şöyle devam etti;

"Bütün bunların aslında güvencesi yani bu kanalların koruyucusu, hamisi, deyim yerindeyse temsilcisi RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’dir. Halk TV, Tele 1, KRT, FOX TV gibi kanallar; sanki RTÜK Başkanı’nın hasmıymış gibi bir tablo çıkıyor. Yani neredeyse 800 personelin tek görevi bu kanalları izlemekmiş gibi. Neredeyse her bir kanalı izlemekle görevli 200 personel var gibi ironik bir tablo ile karşı karşıyayız. Elbette bu çarpıklığın bu adaletsizliğin bu hukuk tanımazlığın ve bu ayrımcılığın bugün olmasa bile yarın mutlaka hukuki bir sonucu olacaktır diye düşünüyorum"


http://www.ankaramasasi.com/haber/1195491/rtuk-baskani-sahin-kurul-uyesi-tasciya-sert-cikti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.