RTÜK üyesinin 'sürtük' dilekçesine, Başkan Şahin'den yanıt

RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi İlhan Taşçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'sürtük' açıklamalarını incelemesi için dilekçe verdi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hareketlerini hatırlatarak dilekçenin incelenmeyeceğini ifade etti.
Ankara Masası
|
02 Haziran 2022, Perşembe - 15:27
RTÜK üyesinin 'sürtük' dilekçesine, Başkan Şahin'den yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın grup toplantısında Gezi eylemcilerine yönelik " Bunlar çürük, bunlar sürtük" ifadeleri kullanması  Radyo ve Televizyon Üst Kurulunda (RTÜK) tartışmalara neden oldu.

RTÜK CHP üyesi  İlhan Taşçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin incelenmesi için dilekçe verirken "Tüm yurttaşlarına “Efendiler” diye seslenen Atatürk’ün kurduğu Türkiye’de hiç kimsenin kimseye hakaret etme, kaba dil kullanma hakkı ve “özgürlüğü” olamaz. RTÜK de tepkilere kulak tıkayamaz!" paylaşımında bulundu.

" O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz"

Taşçı'nın ifadelerine tepki ise RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den geldi.

Şahin " Sayın Taşcı; siyasilerin Meclis'te yapmış olduğu konuşmalara gösterdiğiniz bu hassasiyeti, CHP Genel Başkanı'nın Genel Kurul konuşmasındaki müstehcen el-kol hareketinde de göstermenizi beklerdik. O konuda da şikayet dilekçenizi bekliyoruz. Sonra bu dilekçenizi inceleyeceğiz." diye yazdı.

İşte Taşçı'nın dilekçesi;

http://www.ankaramasasi.com/haber/1549945/rtuk-uyesinin-surtuk-dilekcesine-baskan-sahinden-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.