CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: O zincirler kırılacak

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, partisinin kurumlara ziyaret ederek kaos çıkarmaya çalıştığı iddialarının doğruyu yansıtmadığını belirtirken, kurumların kapılarını kapatılmasıyla ilgili "O zincirler kırılacak" dedi.
Ankara Masası
|
31 Aralık 2021, Cuma - 11:23
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın: O zincirler kırılacak

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Ankara Masası özel yayında Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Fatih Atik'in, mülakat mağdurlarının sorunlarını görüşmek için Milli Eğitim Bakanlığına giden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na kapıların kitlenmesini sormasını üzerine Akın "Ülkede kimin derdi, sorunu, sıkıntısı varsa ve herhangi bir yerde haksızlık varsa bunu dile getirmek, üstüne gitmek, mücadele etmek o haksızlığa karşı dur demek CHP'nin görevi. Orada çocuklarımız haksızlığa uğrarken, sıkıntıya uğrarken sessiz kalmak mı isteniyor? Ülkenin 2'inci partisinin genel başkanı o gençlerimize, haksızlıkla hayatları köreltilmeye çalışan kardeşlerimizin haksızlığını dile getirmek için yapıyor. Teşekkür etmek gerekirken kapılara kilit vuruluyor." dedi.

"En büyük sorunumuz, Türkiye'de büyük bir yönetim sıkıntısı var" diyen Akın "Özellikle bu tek adam sisteminden sonra bir kişinin konuşup diğerlerinin sustuğu, bir kişinin talimat verip, herkesin yerine getirdiği bir kuruma, bir noktadan sonra geldiğimiz durum bu. Sorunlara çare aramak yerine ötelenmeye çalışılıyor." ifadelerini kullandı.

"O zincirler kırılacak"

CHP'nin kaos çıkarmaya çalıştığı iddialarının doğruyu yansıtmadığının altını çizen Akın "Burada bir kaos oluşturmaya çalışan varsa o da iktidardır. Çocuklarımızın sorunlarını dille getirmeye çalışan bir genel başkan veya milletvekili gidebilir ve konuyu konuşabilir. Bu acil bir durum. İnsanların hayatları söz konusu. O yüzden bundan daha doğal bir şey yok. Rahatsızlık şu ise, bunları dile getirmeyelim, biz zaten doğruyu biliyoruz, bizden olanlar tamam, bizden olmayanlara ne kadar haksızlık olursa olsun hiç seslerini çıkarmasın diyorlar işte tablo bu... Kabul etmiyoruz. O zincirler kırılacak. Milletin iradesine zincir vurmak ne demek. Bunları çok sık görmeye başladık. Milletin gittiğimiz her yer de insanların hemen seçim, acil seçim istemesinin nedeni de bu. Yasaklar dediler, kralını yaşatıyorlar. Yoksulluk dediler, yoksulluğu yöneten bir iktidar var. Şuan da yönetilemeyen bir Türkiye olduğu için bizde bununla mücadele ediyoruz. Vatandaşın en büyük isteği olan erken seçimi de her fırsatta dile getiriyoruz." diye konuştu.

"CHP tüm dinlere inançlara saygılı"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in 4-6 yaş çocuklara yönelik açılan Kur'an kurslarına yönelik "orta çağ zihniyeti" ifadelerinin sorulması üzerine Akın " Her konuşulanı kendi doğrultusundan çıkartıp siyasi malzeme haline getirmek, dine dayandırmak çok yanlış bir şey. Bizim öyle bir sıkıntımız, derdimiz yok. Tam aksine milletimizin, devletimizin, ülkemizin değerleriyle barışığız. Onları sahipleniyoruz, saygılıyız öyle bir şey yok. Burada sayın grup başkanvekilimizin açıklaması eğitim sistemiyle alakalı bir konu. Buradaki sistemle ilgili bunu alıp oraya getirmenin hiçbir anlamı yok. Bunlar beyhude çalışmalar. CHP'nin asla böyle konularla onların çarpıtmaya çalıştıkları gibi bir duruma gittiği yok. Her fırsatta dile getiriyoruz. Ama mutlaka siyasete alet etme mekanizmaları içlerinde olduğu için her şeyi oraya alet etmeye çalışıyorlar. Bütün vatandaşlarım, ülkemiz rahat olsun. CHP bütün dinlere inançlara saygılı bir partidir ve böyle olmaya da devam edecektir." şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme çağrısının arkasında bu gerçeğin yattığının altını çizen Akın sözlerine şöyle devam etti;

Ortaya helalleşme gibi hem dinimizde, hem de vicdanımızda olan çok büyük bir duyguyla ve samimiyetle söylenmiş bir duygu var. Bunu çarpıtmaya çalışıp oraya, buraya çekmek beyhude çalışmalardır. Bir iktidar kan kaybetmeye başladığı zaman oraya buraya saldırmaya çalışır. Bu çalışmalardan vazgeçsinler. İnsanımızın, milletimizin milli, dini duygularıyla oynamaktan vazgeçsinler. Bırakın bunu CHP'nin Genel Başkan Yardımcısı ve milletvekili olarak değil 84 milyon vatandaşımızın bir temsilcisi olarak bu ülkeyi, vatanı, milletin canından çok seven bir kardeşiniz olarak samimiyetle söylüyorum.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1210133/chp-genel-baskan-yardimcisi-ahmet-akin-o-zincirler-kirilacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.