Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'ndan Kazakistan değerlendirmesi

Kırım Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Rus askerini ülkeye çağıran Cumhurbaşkanı Tokayev ihanet ile suçlarken, Kazakistan'ın bundan sonra bağımsız bir devlet olmayacağını söyledi.
Ecem Çetin
|
08 Ocak 2022, Cumartesi - 10:28
Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'ndan Kazakistan değerlendirmesi

Kırım Türklerinin lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kazakistan'da yaşanan olaylarla ilgili Gazeteci Gülsüm Halilova'ya açıklamalarda bulundu.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev’in Rusya’dan yardım istemesinin ihanet olduğunu söyleyen  Kırımoğlu "Çok hoşumuza gitmeyen olaylar oldu, uğursuzluk, insanlar ölüyorlar.Bunlar bizim için üzücü olan şey Kazakistan'ın Cumhurbaşkanı Tokayev, kendi imkanları ile dağıtmak yerini başka ülkelerde Rusya'dan yardım istedi. Aslında halkına ve devletine ihanet demek. Ne demek Rusya'yı kendi toprağına çevirmek. Biz bu Rusya'ya toprağa girdikten sonra ne yaptıklarını pek iyi biliyoruz. Onun için bu Kazakistan için büyük bir tehlike. Onun lafları da, ayaklanan insanları öldürmek gerek.Kısacası bakarız ileri de ne olacak. Ama ne Kazakistan'ın ne Rusya'nın menfaatine değil. Evet Rusya yeterince bundan faydalanacak." dedi.

" Kazakistan bağımsız bir devlet olmayacak"

Rus askerinin ülkeye girmesiyle Kazakistan'ın bağımsızlığını yitireceğini vurgulayan Kırımoğlu sözlerini şöyle sürdürdü;

100 bin asker dediler ama Rusya'nın hiçbir lafına inanmak mümkün değil. Umut ederiz orada huzurluk olur ve hiç bir memleketin askerleri orada çıkarlar. Ama çıkacaklar mı ? Çıkmayacaklar mı ? Bizim çeşitli kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Kazakistan'a bu Tokayev'in destek vermesiyle ilgili bazı şartlar koymuşlar. Kırım yarımadasının işgalini resmen tanıyacak,  Rusya Kırım'ın toprağı olduğunu açıklayacak. İkinci de orada Rusya'nın askeri üstleri yerleştirilecek ve böylelikle Kazakistan bağımsız bir devlet olmayacak bundan sonra.

Kaynak:  Qırım Haber Ajansı
http://www.ankaramasasi.com/haber/1227671/mustafa-abdulcemil-kirimoglundan-kazakistan-degerlendirmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.