Ankaralı Oto Sanatkarları esnafları yaşadıkları sorunları anlattı

Delegeler pandemi sürecinin etkilerinin devam ettiğini söyleyerek, Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası Başkanı seçilecek kişiden elektrik, su, SSK, çalışan giderlerinin esnafı zor durumda bıraktığını ve vergilerinde esnaf için büyük bir yük oluşturduğunu söyleyerek çözüm istediler.
Ankara Masası
|
09 Ocak 2022, Pazar - 17:05
Ankaralı Oto Sanatkarları esnafları yaşadıkları sorunları anlattı

Ankara Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Ankara Oto Sanatkârları Esnaf Odası 40. Olağan Genel Kurulu’na esnaf yoğun ilgi gösterdi. 3 adayın başkanlık için yarıştığı Genel Kurulu, Ankara Masası yakından takip ederken esnaflara da mikrofon uzattı.

Oto sanatkârlarının dertlerine ilişkin soruları yanıtlayan esnaflar, oto sanayinde birçok problemin olduğunu dile getirerek dükkân kiraları, elektrik, su, SSK ve çalışan giderlerinin esnafı zor durumda bıraktığını belirttiler. Vergilerinde büyük bir yük oluşturduğunu belirten oto sanatkârı esnafı "İç potansiyelimiz çok zayıf arttırmalarını talep ediyoruz." dedi.

Bir diğer sorunlarının ise pandemi sürecinden kaynaklı zor zamanlar geçirdiklerini belirterek çözüm için istekte bulunan bir başka esnaf, "Kredi kullanımında kolaylık sağlanmasını istiyoruz çünkü esnaf zor durumda." ifadelerini kullandı.

"Vaatler yerine getirilmedi"

Bir diğer esnaf ise daha önce verilen vaatlerin yerine getirilmediğine dikkat çekerek “vaatlerin hiçbirine inanmadım daha önce verilen vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Ambulans ve itfaiye araçlarının olacağının sözü verilmişti bu sözleri yerine getirmediler” dedi.

Yolların düzeltileceği sözü mutlu etti

İvedik Sanayi Bölgesinde esnaflık yapan bir diğer delege ise , "İvedik sanayisinde yollarımız çok kötü bu seçim vaadi olarak beni en mutlu eden vaat oldu. Dükkânlarımız da aynı şekilde kötü bunlar el birliğiyle düzeltilmeli. Hangi başkan gelirse gelsin bu problemlerin çözüme kavuşmasını talep ediyoruz. Esnaf ne kadar kalkınırsa halk için devletimiz için o kadar iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1228845/ankarali-oto-sanatkarlari-esnaflari-yasadiklari-sorunlari-anlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.