Cemal Enginyurt'tan iktidara dolar tepkisi

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Kur Korumalı Mevduat Hesap Sistemi ilişkin gelen açıklamalara tepki gösterdi. Engiyurt " Her şeyi Allah'a dayandıran bir iktidar var. Kardeşim Allah ne yapacak. Merkez Bankasında size dolar desteği mi sağlayacak. Allah akıl, bilgi, fikir vermiş." dedi.
Ankara Masası
|
10 Ocak 2022, Pazartesi - 12:25
Cemal Enginyurt'tan iktidara dolar tepkisi

Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Enginyurt, ekonomi üzerinden eleştirilerini sıralarken doların 13.80'ler civarına inmesine sevinmenin doğru olmadığını, Merkez Bankasının yıl sonu dolar tahminin 9.80 olduğunu söyledi.

Kur Korumalı Mevduat Hesap Sistemi'yle ilgili gelen açıklamalara değinen Enginyurt " Ne diyor Maliye Bakanı, "İçim kıpır kıpır oynadı, sordum ne oluyor lan kim düşürdü bunu dedim" diyor. Kimin düşürdüğünü bilmeyen, açıklamalardan haberi olmayan ama uyguladığımız sistem başarılı oldu diyen bir Maliye Bakanı. Aldığın kararlardan haberi olmayan bir Maliye Bakanı. Her şeyi Allah'a dayandıran bir iktidar var. Sayın İçişleri Bakanımız, "Biz yapmıyoruz Allah yaptırıyor" diyor. Şimdi aynı şeyi maliye bakan yardımcısı diyor. "Bunun başarını olması için dua edelim" diyor. Kardeşim Allah ne yapacak. Merkez Bankası'nda size dolar desteği mi sağlayacak. Allah akıl, bilgi, fikir vermiş. Siz ülkeyi yönetmeyi beceremiyorsanız Allah ne yapsın size. Verdiği aklı kullanamamışsanız, akıldan eksikseniz, yönetemiyorsanız siz ne duası istiyorsunuz." dedi.

"Yüzde 18'den aşağı faiz yok"

Faiz indirimi kararına rağmen bankalarda faizlerin yüksek olduğunun altını çizen Enginyurt "Faizleri düşürdünüz. Nas'a göre faiz haram dedi Cumhurbaşkanı. Faizler 14'e düştü gurur duyuyorlar. Soruyoruz faiz nerede 14 diyoruz. Şuan bankaya 1 milyon lira götürsek, yüzde 18'den aşağı faiz yok. Bankadan kredi almaya kalkalım ticari kredi, yüzde 40'ın altında yok. Merkez Bankası bankalara yüzde 17'den para satıyor, bankalar yüzde 17'den aldığı parayı maliyeye, devlete yüzde 22.60'dan geri satıyor. Dolayısıyla siz her şeyi Nas'a dayandırıyorsunuz. Ama Nas ile ilgili hiçbir şey yapmıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Cemal Enginyurt, Merkez Bankasının 20 Aralık'ta 70 milyar dolarla tarihi bir kar ettiğini söyledi. Enginyurt, iktidarın yaptığı hamleleri ticaret olarak niteledi.

Yusuf Yerkel atamasına eleştiri

Demokrat Parti olarak Devr-i Sabık yaratacaklarını söyleyen Enginyurt " Devr-i Sabık herkesten hesap sormak cadı avı değil" dedi. Enginyurt, Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlık döneminde Özel Kalem Müdür Yardımcısı olan Yusuf Yerkel'in Frankfurt Başkonsolosluğu'na Ticaret Ataşesi olarak atanmasına tepki gösterdi. 

"Garibin bir sigarası var onu bile elinden aldılar"

İktidarın ekonomiyi düzeltemeyeceğini iddia eden Enginyurt, alkol ve sigaraya gelen zamları eleştirirken "En ucuz rakı 480 lira olmuş. İktidara sorarsanız içmeyin diyorlar. Tamam içmesinler de sizin belediye başkanlarınız arabada viski içiyor. Siz bunu çok rahat 5 yıldızlı otellerde içiyorsunuz. Sizin paranız var içiyorsunuz ama garibanın içkisine gelince ona bile yüzde 300'e varan zamlar yaptınız. Nerede durum iyi ki iktidarın oyları artacak. Garibin bir sigarası var onu bile elinden aldılar. İçmesinler sağlığa zararlı. Kardeşim tuvalet kağıdı da mı kullanmayalım zam yaptığınızda. Şekere zam yaptığınızda sağlığa zararlı diye kullanmayalım mı? Reislerinin düzelteceğine inanıyorlarsa buyursun seçim yapsınlar." şeklinde konuştu.

"CHP'lilere acıyorum, üzülüyorum"

"Dünyada iktidarın muhalefeti eleştirdiği nerede görülmüş" ifadelerini kullanan Enginyurt sözlerine şöyle devam etti;

Cumhuriyet Halk Partisini eleştiriyorlar. CHP'lilere acıyorum, üzülüyorum. Adamlar 40 yıldır iktidar yüzü görmemişler sürekli suçluyorlar. Bay Kemal ne yaptı da siz saldırıyorsunuz. CHP 40 yıldır iktidar değil ki. Bu ülkeyi 40 yıldır siz, biz yönetiyoruz sağ partiler olarak. Sorumluluğu kendi alması gerekenler muhalefeti suçluyorlar. Ucuz politikalarla bir yere gidilmez. Milletimizde itibar etmiyor.

Cumhurbaşkanı'nın ayrıştırıcı bir dil kullandığını belirten Enginyurt, AK Parti'nin tabanını güçlü tutmaya çalıştığını dile getirdi.

Melih Gökçek'e tepki

Cemal Enginyurt, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'in Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun koronavirüs nedeniyle hastaneye kaldırılmasının ardından "Bak ölüm bir karış ötede. Bence zaman geçmeden kısa zamanda tövbet et" tweetini atmasına "Sen parsel parsel satmaktan başka bir şey bilmeyen adamsın. Sen vicdanı kararmış bir insansın. Sende zerre kadar insanlık olsa 81 yaşında bir partinin genel başkanına böyle bir hakareti, aynı gelenekten gelen bir olduğunu söyleyerek ya da bir Müslüman olarak insansan bunu yazarsın" ifadeleriyle tepki gösterdi.

"Mavi gözlü dev gitti bir şey olmadı"

Enginyurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan giderse ülkeyi kim yönetecek söyleminin yanlış olduğunu vurgularken, " Bu ülkenin kurucusu mavi gözlü dev adam Mustafa Kemal Atatürk gitti, bu ülkeye bir şey olmadı da, bu ülkenin bütün mal varlığını satanlar gidince mi bu ülkeye bir şey olacak." diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1229515/cemal-enginyurttan-iktidara-dolar-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.