Süleyman Sazak MHP'den istifa etti

Emin Sazak'ın torunu, 12 Eylül öncesinde Gümrük ve Tekel Bakanı iken öldürülen Gün Sazak'ın oğlu, 21. dönem milletvekili Süleyman Sazak, MHP'den istifa ettiğini sosyal medyadan yaptığı açıklama ile duyurdu.
Ankara Masası
|
14 Ocak 2022, Cuma - 18:29
Süleyman Sazak MHP'den istifa etti

Sazak Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Türk milliyetçisinin, yegane hassasiyeti bölücü terör mü? Dilimiz, töremiz, ahlakımız, estetiğimiz, ekonomimiz yok ediliyor, ne gam. MHP üyeliğinden istifa ettim, saygılar." ifadesini kullandı. 

"Partiyi boşalttılar"

Süleyman Sazak'ın istifasının ardından Halk TV'den Seyhan Avşar'a yaptığı açıklamalarda  "Ülkenin gidişatını her anlamda beğenmiyorum. Beğenilecek bir tarafı yok. Ahlaki olarak da, siyasi olarak da, ekonomik olarak da beğenilecek bir tarafı mı kaldı? Milliyetçi Hareket Partisi’nin buna destek vermesi beni çok üzdü" ifadelerini kullandığı öğrenildi. 

Baba partisinden istifasının zor olduğunu aktaran Sazak, "Memleketin gidişatı bir tavır koymayı gerektirdi. Türk milliyetçiliğinin nasıl olması gerektiğiyle ilgiliydi tavrım. Ahlaki, hukuki, siyasi ve ekonomik olarak da ülkede beğenilecek bir durum kalmadı. Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu duruma destek olmasını anlayamıyorum. Partinin sahibi olanlardandım. Ancak baktım ki sahipliğimiz kalmamış. Bazı şeyler tanıdığım kimse kalmadı. Partiyi boşalttılar" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1238232/suleyman-sazak-mhpden-istifa-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.