Öğrencilerin yarıyıl tatili başlıyor

Eğitim-öğretim yarı yılını tamamlayan öğrencilerin bugün itibariyle sömestir tatili başladı. Öğrenciler tatili nasıl değerlendirmeli? Velilerin üzerine düşen görevler nedir ?Detaylar haberimizde...
Ecem Çetin
|
21 Ocak 2022, Cuma - 10:41
Öğrencilerin yarıyıl tatili başlıyor

2021-2022 Eğitim Öğretim yarıyılı bugün tamamlandı.

Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) takvimine göre 15 günlük sömestir tatili, 24 Ocak 2022’de başlayıp 4 Şubat 2022’de tamamlanacak.

Birinci dönemini tamamlayan milyonlarca öğrenci ise karnelerine bugün kavuştu. Peki karneleri gören veliler çocuklarına nasıl davranmalı? Öğrenciler sömestir tatilini nasıl değerlendirmeli? 

Karneyi gören veli ne yapmalı?

Uzman Psikolog Zeynep Burcu Eriki ailelere tavsiyelerde bulunurken "Karne tabii ki çocukların başarılarını değerlendirecek bir evrak, başarı da zaten çocuk için bir ödül. Belki birkaç motivasyon cümlesi, öğrencinin süreç boyunca yaptıklarını övmek, onunla gurur duyduğunu söyleyerek sıcak bir kucaklaşma karne için yeterli bir ödül olacaktır. Eğer karnede düşük not var ise de çocuğun dönem boyunca ne kadar çaba harcadığına ve kendi içinde ne kadar gelişim gösterdiğine odaklanmakta fayda var" ifadelerini kullandı.

Televizyon, tablet, bilgisayar ve telefon kullanımına dikkat 

Tatil boyunca çocukların özellikle ekran karşısında geçirdiği zamana dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Eriki, "Çocuklar genelde tatillerde sınırları biraz esnetme taraftarı oluyorlar ve veliler de zaman zaman buna fırsat tanıyorlar. Elbette sınırlar biraz esneyebilir ancak mutlaka ekran kullanımı konusunda yaş dönemine uygun ekran kullanmalarını öneriyoruz. Onun dışında yemek ve uyku gibi düzenlerde de yine dikkat etmeliler. Yani çok yoğun bir esneme olmamalı" şeklinde konuştu.

Yarıyıl tatilinde neler yapılmalı? 

-Aktivite planlamaları yapılmalı 

-Günlük tekrar planlaması ve sonrasında aktivite planlaması yapılmalı 

-Ailecek vakit geçirecek planlar yapılmalı 

 -Çocukların yapabileceği düzeyde görevler vermek ve verdiğimiz görevler sonrasındaki tutumlarıyla ilgili yapıcı geri bildirimler vermek 

 -Düzeni bozmadan ders çalışmalı 

 -İlk birkaç gün, dinlenme günü ilan edilebilmeli 

 -Spor ya da bedensel aktivitelere zaman ayırın

Yarıyıl tatili uzayacak mı?

Artan vaka sayıları ve ortaya çıkan varyantlara karşı endişe duyan veliler, yarıyıl tatilinin uzayıp uzamayacağını merak ediyordu. Konuyla alakalı Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den ilk açıklama geldi. 

Özer, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Milli Eğitim Bakanı Özer, bugün başlayacak yarıyıl tatilini uzatmayı gerektirecek herhangi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1251868/ogrencilerin-yariyil-tatili-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.