ABB'den AŞTİ'de kalan yolculara destek

Ülke genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle ulaşımda yaşanan aksamların ardından AŞTİ'de kalmak zorunda kalan yolcuların yardımına koştu.
Ankara Masası
|
26 Ocak 2022, Çarşamba - 16:13
ABB'den AŞTİ'de kalan yolculara destek

Ankara-İstanbul arası yolculuk yapmak isteyen vatandaşlar aşırı kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasıyla Ankara Şehirlerarası Terminal
İşletmesi’nde (AŞTİ) mahsur kaldı. 

63 sefer bir anda iptal olması sonucu saatlerce AŞTİ'de kalmak zorunda kalan yolculara destek Ankara Büyükşehir Belediyesi iştiraki BUGSAŞ AŞ. tarafından ulaştırıldı.

Yolculara yemek ve çorba ikramı

AŞTİ’de görevli belediye ekipleri, ABB Zabıta Dairesi Başkanı ve BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, BUGSAŞ Genel Müdürü Metin Alkaya, BUGSAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mete Bilici koordinesinde yarım saatte bir yolcu bekleme alanlarını gezerek yolculara gidecekleri yönleri sordu. 

Yemek ve çorba ikramında bulunan yolculara, talep etmeleri halinde barınma imkanı da sunuldu.

BUGSAŞ yetkilileri otobüs firmalarıyla da irtibat halinde olarak süreci yönettiklerini söyledi.

"Kısıtlama olunca otobüsler çıkamadı"

BUGSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç da İstanbul'daki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek şunları aktardı;

"Biz bu sürece hazırlanmıştık. Kısıtlama olunca otobüsler çıkamadı. Taşradan gelip İstanbul’a gidemeyen pek çok kişinin büyük kısmı şehre çıktı. Dün AŞTİ’de 17 muhtaç kişiyi misafir ettik, 150’ye yakın kişi de esnafın iş yerlerinde vakit geçirdi. Ücretsiz çorba aracımız hizmet verdi. Önceki gün kalacak yeri olmayan 7 kişiyi barınma evine götürdük. Dün de bu şekilde talebi olan iki kişiye bu imkânı sağladık. Bu şekilde mağdur olan ve imkânı olmadığı için gece kalma sorunu olanları tespit edip barınma evine yönlendirmeye devam ediyoruz."

Servis hizmeti

Ankara’da yoğun kar yağışının yaşandığı günlerde de kente gece gelip ulaşım problemi yaşayan vatandaşlara da ücretsiz ulaşım hizmeti sağladıklarını kaydeden Koç, "AŞTİ’de normalde 155 taksi 17 tane de semtlere ücretsiz servis çalışıyor. Biz barınma ve yemek gibi yardımların yanı sıra şirketin 4 aracı ile cuma akşamı 67, cumartesi akşamı 32, pazar 41, pazartesi akşamı da 13 kişinin de ücretsiz servis olmayan bölgelere ulaşmalarını sağladık" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1262085/abbden-astide-kalan-yolculara-destek
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.