Türkiye'nin barış çağrıları karşılık buldu

Ukrayna Savunma Bakanı, "Rusya kabul ederse Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız." dedi.
Ankara Masası
|
03 Şubat 2022, Perşembe - 12:15
Türkiye'nin barış çağrıları karşılık buldu

Dünyanın gözünü çevirdiği Rusya ve Ukrayna krizinde Türkiye'nin arabuluculuk çalışmaları sürüyor.

Her an savaş çıkabileceği endişesi yaşanan bölgeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştireceği ziyaret öncesi yaptığı açıklamalarda "Bölgede barış için üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Önemli bölgesel konularda fikir alışverişi yapacağız. Biz de Karadeniz ülkesi olarak tüm tarafları itidalli olmaya davet ediyoruz. Barışın tesisi için üzerimize düşeni yapmaya hazır olduğumuzu bir kere daha vurguluyorum." ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Putin'le de konuya ilişkin bir görüşme gerçekleştireceğini ifade eden Erdoğan "Çin ziyaretinden sonra Sayın Putin Türkiye'ye ziyaretini gerçekleştirecek. Bu iki ziyareti yapmadan, hangi taşı nereye koyacağımızı düşünmek doğru olmaz. Ama görüşmeleri yaptıktan sonra neyi nereye oturtacağımızı; bölgenin önemli ülkesi olarak Rusya ile Ukrayna arasındaki olumsuz gelişmeleri görmek bizler için doğru bir gelişme değil. Kiev'de yapacağımız görüşmede, Kırım'daki soydaşlarımızın durumu üst sıralarda yer alacaktır." dedi.

"Barış görüşmelerin Türkiye'de yapılmasına hazırız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gerilimi azaltmaya yönelik hamle ve söylemlerinin ardından Ukrayna tarafından yeni açıklama yapıldı.

Ukrayna Savunma Bakanı "Rusya'nın kabul etmesi durumunda Doğu Ukrayna barış görüşmelerinin Türkiye'de yapılmasına hazırız" şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1277459/turkiyenin-baris-cagrilari-karsilik-buldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.