Tanju Özcan: 11 cesur milletvekili istifa ederse...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan erken seçim tartışmalarına ilişkin "11 cesur milletvekili istifa ederse, ara seçim yapılacak. Seçmenin yüzde 56'sı sandık başına gidecek 30 milletvekili için. Bu da ara seçim olmaz genel seçime döner." dedi.
Ankara Masası
|
08 Şubat 2022, Salı - 16:12
Tanju Özcan: 11 cesur milletvekili istifa ederse...

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım dikkat çekti.

Türkiye'nin çok önemli sorunları olduğunu ve artık bu duruma "dur" deme zamanının geldiğini belirten Özcan, erken seçim için 11 milletvekilinin istifasının yeterli olacağını iddia etti.

" 11 cesur milletvekili"

Şu ana kadar 19 milletvekilinin koltuğunun boşalttığını belirten Özcan, 11 milletvekilinin daha istifasıyla ara seçime gidileceğini savundu. "11 cesur milletvekiline" ihtiyaç olduğunu söyleyerek, bir gün bile kaybedecek zamanının olmadığını belirtti.

"G enel seçime gitmeme şansı yok"

İşte Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın şunları söyledi;

"Muhalefet liderleri bu çağrıma kulak verirlerse 11 cesur milletvekili istifa ederse, ara seçim yapılacak. Seçmenin yüzde 56'sı sandık başına gidecek 30 milletvekili için. Bu da ara seçim olmaz genel seçime döner. Muhalefet bu öneriyi kabul ederse bu istifaların 15 Mart'ta genel kurulda kabul edilmesi gerekiyor. O yüzden bir gün bile kaybedecek gün yok. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da genel seçime gitmeme şansı yok. Öyle olursa kaybettiğini şimdiden ilan etmiş, kabul etmiş olur.

"Ben artık bitti diyorsam bu iş bitmiştir"

Şu kardeşinize güvenin, siyasi hayatı halkın içinde geçti bu kardeşinizin. Diyorum ki milletin sesini iyi duyabilen, hayatı halkın içinde olsan siyasetçi olarak diyorum ki, ben artık bitti diyorsam bu iş bitmiştir. Haydi bir cesaret. Liderler tamam derse, millet adına 11 vekil arkadaşımız gövdesini taşın altına koyacaktır."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1290038/tanju-ozcan-11-cesur-milletvekili-istifa-ederse
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.