İBB, Süleymaniye Camii'nin yanındaki inşaatı mühürledi

İlim Yayma Vakfı'nın Süleymaniye Camii'nin siluetini bozduğu gerekçesiyle tartışmalara neden olan inşaatı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından mühürlendi. Vakıf konuya ilişkin açıklama yaparak; İBB'nin 'hukuka aykırılık ve yetki gaspı' yaptığını söyledi.
Ankara Masası
|
08 Şubat 2022, Salı - 21:01
İBB, Süleymaniye Camii'nin yanındaki inşaatı mühürledi

Süleymaniye Camii'nin yanında yapımı devam eden İlim Yayma Vakfı'na ait yurt inşaatını mühürlemek için İBB ekipleri saat 16.00'da inşaat önüne geldi. Ekipler, ilçe belediyesine verilen 3 günlük sürenin dolduğu belirterek inşaatı mühürledi. 

DHA'nın haberine göre;  İBB İmar Müdürü Ramazan Gülten inşaatin mühürlenmesine ilişkin açıklama yaparak;  "Kurulun onayladığı bir süreç söz konusu ancak dosyayı incelediğimizde projenin imar planı koşullarına uygun olmadığını ve İBB tarafından onaylanmış bir proje olmadığını gördük. Müdahale etmek zorunda kaldık" dedi.

Tartışmalarla ilgili İlim Yayma Vakfı'ndan yapılan açıklamada ise "Süleymaniye'nin ruhuna zarar verebilecek herhangi bir girişimi önce biz kabul etmeyiz. Süleymaniye'nin siluetinin korunması için üzerimize düşen her tür fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu beyan ediyoruz" denilmişti.

Vakıf, inşaatın mühürlenmesine ilişkin 'hukuka aykırıdır' dedi

İlim Yayma Vakfı, yurt inşaatının mühürlenmesine ilişkin yeni bir açıklama yaparak; İBB'nin hukuka aykırı hareket ettiğini öne sürdü. Vakfın yaptığı yeni açıklama şöyle;

"Süleymaniye’deki yurt inşaatımız, İBB tarafından hukuki mesnetten yoksun bir şekilde mühürlenmiştir. İstanbul Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun kararına uygun bir şekilde sürdürülmekte olan inşaat ile alakalı projenin denetim yetkisi İBB’de değildir. Vakfımız, ilgili kurumları göreve çağırarak alınacak kararlar doğrultusunda söz konusu inşaatla ilgili gerekli adımları atacağını açıklamış ve bu kapsamda alınacak karara kadar zaten inşaatı durdurmuştur. Bu çerçevede, yurt inşaatı hukuki ve teknik prosedürlere uygun olduğu halde İBB’nin hukuka aykırı olarak ve yetki gaspı yaparak mühürleme işlemi yapmasına anlam vermemiz mümkün değildir.

Mevzubahis Süleymaniye ise çatışmacı bir tavır değil işbirliğini önceleyen bir anlayış faydalı olacaktır. Politik çıkarların değil, tarihi bilincin esas alındığı bir bakış açısına ihtiyacımız olduğu açıktır. Tüm paydaşların aynı zeminde ve iyi niyetle hareket ettiği bir ortamda her sorunun Süleymaniye’nin yararına olacak bir şekilde çözüleceğine inancımız tamdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1290585/ibb-suleymaniye-camiinin-yanindaki-insaati-muhurledi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.