Eğitime kar tatili!

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle birçok ilde eğitime ara verildi. Peki 10 Şubat hangi illerde okullar tatil? İşte kar tatili olan iller..
Ankara Masası
|
09 Şubat 2022, Çarşamba - 20:02
Eğitime kar tatili!

Onlarca ilde hava muhalefetinin ileri safhalara taşınması dolayısıyla ulaşımın olumsuz etkilenmesi, okulların tatil edilmesine neden oldu.  Peki hangi illerde okullar tatil? İşte 10 Şubat Perşembe günü okulların tatil edildiği iller...

Ankara

Başkent'te okulların tatil edilip edilmeyeceğine dair henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 

Karaman

Karaman’da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle merkez ve merkeze bağlı yerleşim yerlerindeki okullar 10 Şubat 2022 Perşembe günü 1 gün süreyle tatil edildi.
Karaman Valiliği, okulların tatil edilmesiyle ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Yoğun kar yağışı ye buzlanma sebebiyle ulaşımda yaşanabilecek muhtemel olumsuzluklar nedeniyle ilimiz merkez ve merkeze bağlı okullarda 10 Şubat 2022 Perşembe günü yüz yüze eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca, engelli ve hamile kamu personeli de idari izinli sayılacaktır" denildi.

Niğde

Niğde'de olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime 1 gün ara verildi.
Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle 10 Şubat Perşembe günü il genelinde okulların 1 gün süreyle ara verildiği açıklandı. Ayrıca, kamu kuruluşlarında çalışan hamile ve engelli personellere de 1 gün idari izin verildi. 

Isparta

Bir süredir yoğun kar yağışı nedeniyle hayatın olumsuz etkilendiği Isparta'da ise eğitime 5 günlük ara verilecek. Bu süreçte öğrenciler, uzaktan eğitim ile derslere devam edecek. İşte, Isparta Valiliğinden yapılan o açıklama;

"İlimizde 03.02.2022 tarihinde sabah saatleri itibaren başlayan yoğun kar yağışı ve akabinde meydana gelen kar birikintileri ile buzlanma olaylarının devam etmesi ve önümüzdeki haftanın hava koşulları da göz önünde bulundurularak 07.02.2022 tarihinden itibaren 5 gün süre ile anasınıfı, ilkokul, ortaokul, lise ve dengi okulları ile birlikte rehabilitasyon merkezleri ve kreşlerin yüz yüze eğitime ara verilerek uzaktan eğitimin yapılmasına, Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamile personelin de belirtilen süre içerisinde idari izinli sayılmasına, Yukarıda alınan kararların ivedilikle planlanmasına/uygulanmasına, tüm kolluk ve belediye zabıtası birimleri ile ilgili kurum ve kuruluşlarımız tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına karar verilmiştir."

Afyonkarahisar

Afyonkarahisar'da olumsuz hava koşulları nedeniyle taşımalı eğitime verilen ara bir gün daha uzatıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, olumsuz hava koşullarına bağlı olarak yollarda oluşabilecek buzlanma ve kar sürgünü nedeniyle il genelinde taşımalı eğitime verilen aranın 10 Şubat Perşembe gününü de kapsayacak şekilde uzatıldığı bildirildi.

Konya

Konya'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime ara verildi.

Konya Valiliğinden yapılan açıklamada; "Kar yağışı, tipi ve buzlanma nedeniyle; Karatay, Meram ve Selçuklu ilçe merkezleri dışında kalan kırsal mahallelerimizde ve taşımalı eğitim kapsamında öğrencisi taşınan yerleşim yerlerinde  İl Hıfzısıhha Kurulu Kararı ile 10 Şubat 2022 tarihinde yüz yüze eğitime 1 (bir) gün süre ile ara verilmesi ve bu okullarda eğitimin uzaktan eğitim sistemi ile yürütülmesine karar verilmiştir.Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadeleri kullanıldı.

Çankırı

Çankırı'nın Çerkeş, Orta ve Yapraklı ilçelerinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime ara verildi.

Çerkeş Kaymakamlığından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçedeki tüm ilk ve orta dereceli okulların 10-11 Şubat 2022 Perşembe ve Cuma günleri tatil edildiği belirtildi.

Orta ve Yapraklı Kaymakamlığından yapılan açıklamada da ilçe genelinde yoğun kar yağışı ve fırtına beklendiğinden eğitime bir gün ara verildiği, Yapraklı ilçesinde eğitim faaliyetlerinin online olarak yapılacağı kaydedildi.

Ayrıca ilçelerde engelli, hamile ve 12 yaş altı çocuğu olan (ebeveynlerden birinin) kamu personelinin de izinli sayılacağı ifade edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1292568/egitime-kar-tatili
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.