Osman Nuri Kabaktepe'den 28 Şubat eleştirisi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, muhalefet partilerinin ortak metni açıklamak için 28 Şubat tarihinin seçilmesinin akıl tutulması olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
16 Şubat 2022, Çarşamba - 16:48
Osman Nuri Kabaktepe'den 28 Şubat eleştirisi

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe Ankara Masası canlı yayınında Fatih Atik'in sorularını cevapladı.

Kabaktepe, 6 muhalefet partisinin güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş metninini açıklayacağı tarihi 28 Şubat olarak seçmesini eleştirdi.

28 Şubat'ın vatandaşın kafasında darbe çağrışımı yarattığını ifade eden Kabaktepe, bu tarih seçiminin akıl tutulması olduğunu söyledi.

Kabaktepe şunları söyledi;

Her gün her şey yaşanabilir. Aynı gün insan doğar sevinçlidir. Öğlen de üzüleceği bir şey olur. Âmâ bu 28 Şubat'ın bizim zihin kodlarımızda darbe günü diye bir izi var. Türkiye'de vesayet sisteminin en güçlü argümanlarını kullanarak, seçilmiş parlamentoyu hükümete karşı bir darbe girişimi var. Şimdi şunu diyebilirler biz onu 365 günden bir gün diye seçtik. Ama siyasi bir şey yapıyorsunuz. Artı bir sistemin karşılığında yeni bir sisteme dönüyorsunuz. Bir darbe gibi. Yeni vesayet sistemini oluşturacak darbeyi eski vesayet sisteminin gün yüzüne çıkıp, darbe yaptığı gün mü açıklamaya çalışıyorsunuz? Böyle bir ya akıl tutulması var, ya da bilinçli bir tercih var. İki de sorunlu siyasi aktörler açısından. Akıl tutulması varsa, Türkiye'yi yönetmeye ve Türkiye'nin sosyolojisini bu kadar uzak bir yaklaşım olmaması lazım. Bilerek yapıldıysa daha vahim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1308925/osman-nuri-kabaktepeden-28-subat-elestirisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.