Kemal Kılıçdaroğlu: 28 Şubat'ta fişlendim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerinin ortak metni açıklama tarihi olarak 28 Şubat'ı seçmesine gelen eleştirilere, o dönemde kendisinin de fişlendiğini mağdurlardan olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu "28 Şubat'a rafa kalkan demokrasiyi tekrar indireceğiz" dedi.
Ankara Masası
|
18 Şubat 2022, Cuma - 09:53
Kemal Kılıçdaroğlu: 28 Şubat'ta fişlendim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT canlı yayınında Savaş Kerimoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, 6 muhalefet partisinin ortak metni açıklamak için 28 Şubat tarihini seçmesine yönelik gelen eleştirilere, 28 Şubat'a rafa kalkan demokrasiyi tekrar indireceklerini ifade ederek "O dönemde Batı Çalışma grubu vardı. Ben o dönem müdürdüm, benim de aleyhime raporlar geldi. Gülen cemaatinin o dönem gazetesi vardı. 8 sütuna manşet bir sürü haksız iddia vardı ve dava açtım. Davada başbakanlığın bu konuda raporu var dedi. Gazeteciyi bıraktım, başbakanlığa dava açtım. Erdoğan o dönemde başbakandı,   Batı Çalışma grubunun hazırladığı rapora avukatları aracılığıyla destek verdi. 28 Şubat mağdurlarındayım. 28 Şubat mağdurları var mı var. Niye helalleşme diyoruz, bunun için diyoruz. Hepimizin oturup helalleşmesi lazım. İntikam duygusuyla devlet yönetilmez. " dedi.

O dönemde raporlarla fişlendiğini sözlerine ekledi.

Bahçeli'ye yanıt

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Yuvarlak masa olunca ayak birdir, o gizli ayak da HDP'dir" sözlerine yanıt: Allah aşkına bunlar eleştiri mi? Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Eleştirecekler ama ne diyecekler? Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder? Masa doğru mu, doğru. Masanın etrafında insanlar var mı, var. Ortak talepleri ne, demokrasi. Ortak talepleri ne, bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi. Ortak talepleri ne, adalet; adil bir düzen. Hep beraber bunları istiyoruz. Bunları eleştiremiyorlar, bunlara "Yanlıştır" diyemiyorlar. Bu taleplere "Biz kulak tıkadık" diyemiyorlar.

"HDP'yi yok sayamayız"

Açıklamalarına devam eden Kılıçdaroğlu, "HDP’nin demokrasi konusunda özel bir vurgusu var, demokrasiyle ilgili kararlar alacaksanız bizi göz ardı edemezsiniz diyorlar. Ben de şunu söyledim zaten biz HDP’yi de masada olmayan diğer siyasi partileri de yok sayamayız." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: HDP yi yok sayamayız  #1

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Masanın genişleyip genişlemeyeceğine ben karar vermem, bir başka parti lideri de tek başına karar vermez. Benim gördüğüm kadarıyla şu anda öyle bir talep yok. HDP zaten ayrı bir ittifak kuruyor. HDP’nin demokrasi konusunda özel bir vurgusu var, demokrasiyle ilgili kararlar alacaksanız bizi göz ardı edemezsiniz diyorlar. Ben de şunu söyledim zaten biz HDP’yi de masada olmayan diğer siyasi partileri de yok sayamayız. Anayasa diyor ki siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Her siyasi partiye saygı göstereceksiniz. Masanın o akşam toplanmasının temel nedeni daha önce altyapısı üzerinde çalışılmış güçlendirilmiş parlementer sistemle ilgili bir metne son şeklini vermek ve bunu hangi tarihte kamuoyuyla paylaşırız buna karar vermekti."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1312091/kemal-kilicdaroglu-28-subatta-fislendim
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.