Melih Gökçek, Fahrettin ​Poyraz'ın görevden alınma nedenini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel ​Müdürü Fahrettin ​Poyraz'ın görevden alınma sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ankara Masası
|
19 Şubat 2022, Cumartesi - 21:07
Melih Gökçek, Fahrettin ​Poyraz'ın görevden alınma nedenini açıkladı

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtladı.

Atik'in sorusu üzerine ekonomideki gelişmelere değinen Gökçek, elektrik ve doğal gaz zamlarının ardından vatandaştan gelen tepkilerin hükümete gerekli mesajları verdiğini söyledi.

Gökçek, Türkiye'nin ekonomik savaş verdiğini ifade ederken, dünyadaki gelişmelerin yansıdığını vurguladı.

Devletin elektrik ve doğal gaz fiyatlarını inanılmaz bir şekilde sübvanse ettiğini ifade eden Gökçek, bu alanda Türkiye'nin Avrupalı ülkeler arasında birinci sırada olduğunun altını çizdi.

"Gıdada bir terör var" diyen Gökçek "Bunlar üretim merkezlerinden toptan alıyor. Ürünleri kapatıyorlar. 1-2 liraya alıp 15-20 liraya satıyorlar. Bunun normal ticaretle, esnaflıkla alakası yok." dedi. Gökçek  AK Parti ve MHP’li belediyeleri köylü pazarı açmaya davet etti.

Fiyatlarla mücadele

Keçiören Belediyesi Başkanlığı döneminde fahiş fiyatlarla mücadelesini anlatan Gökçek "Keçiören Belediyesi olarak bazı malları toptan örneğin portakalı gittim Kıbrıs’tan alıp pazara indirdim. Bir anda portakal fiyatları aşağıya indi. Şimdi bana göre devletinde yapmak zorunda olduğu birincisi bu Pazar işi.  İkincisi devlet, özellikle dev satış tırları alması lazım. 100 tane alması lazım. Tanzim satış. Ama nasıl tanzim satış? Gaye esnafla rekabet etmek değil, sebzede ve meyvede fiyat neresi yükselmişse devlet özellikle Tarım Kredi vasıtasıyla veya başka kuracağı bir genel müdürlük vasıtasıyla bunu yapabilir alacak üreticiden malı, devletin parası var peşin para olduğu zaman köylüye daha da fazla para verecek 1 liraysa 1,5 lira para verecek alacak 1,5 lirada üzerine koyacak al sana 3 lira masraftan orada satacak. Diyecek ki getirdi o meşhur 5'li diyorlar ya onların bir tanesinin iki tanesinin üç tanesinin önüne koydum. Sen 3 liraya domates satarken nasıl satacak 22 liraya? Bitti." dedi.

Cumhurbaşkanı görevden aldı

2018 döneminde bunu yapamadığı için  Tarım Kredi Kooperatifleri eski Genel Müdürü Fahrettin Poyraz'ın görevden alındığını ifade eden Gökçek "Tarım Kredi Kooperatifleri yapmak istedi. Tarım Kredi Kooperatifleri onlardan fazla satıyor. Tarım Kredi Kooperatifinin başındaki arkadaş, bu işi becermekten acizdi Cumhurbaşkanı da aldı. Bunu açık ve net söyleyeyim. Eğer bu işin başına ciddi olarak bu işi bilen biri gelirse bu işi bitirir." dedi.

Gökçek, 7 bölgeye 7 tane hal kurularak köylülerden alınacak ürünlerin buradan piyasaya sürülmesini tavsiye etti. 

Dikkat çeken bir iddiayı da dile getiren Gökçek "Recep Tayyip Erdoğan iktidardan gitsin diye uluslararası güçler fiyatların inmemesi için bastırıyor." diye konuştu.

Fahiş fiyatlarla ilgili kesilen cezaların caydırıcı olması gerektiğinin altını çizdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1314525/melih-gokcek-fahrettin-poyrazin-gorevden-alinma-nedenini-acikladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.