Melih Gökçek: " Bunlar yapılırsa gıda fiyatları küt diye düşer"

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek, Cumhurbaşkanı'na karşı olan dış güçlerin desteklediği tröstlerin yukarı çektiği gıda fiyatlarının üçlü formülle düşürülebileceğini söyledi.
Ankara Masası
|
20 Şubat 2022, Pazar - 10:59
Melih Gökçek: " Bunlar yapılırsa gıda fiyatları küt diye düşer"

Melih Gökçek, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını cevapladı.

"Gıdadaki fahiş fiyatları düşürmek mümkün" diyen Gökçek bunun formülünü de açıkladı:  "Keçiören Belediyesi olarak portakalı gittim Kıbrıs’tan aldım. Aldım indirdim pazara. Bir anda portakal fiyatları aşağı indi. Şimdi bana göre devletin de yapmak zorunda olduğu birincisi pazar işi… İkincisi, devletin dev satış tırları alması lazım. 100 tane alacaksınız. Gaye esnafla rekabet etmek değil. Sebze, meyvede fiyat nerede yükselmişse devlet Tarım Kredi ya da kuracağı bir genel müdürlük vasıtasıyla üreticiden malı alacak. Köylüye daha fazla para verecek, 1 ise 1,5 liradan alacak 3’e satacak. Diyecek ki getirdi o meşhur 5li diyorlar ya onların bir tanesinin iki tanesinin üç tanesinin önüne koydum. Sen 3 liraya domates satarken nasıl satacak 22 liraya? Bitti."


"7 bölgeye 7 hal kurulacak"

Melih Gökçek: "7 tane bölgede 7 tane hal kuracak devlete ait olan hal. Bu halin görevi sürekli mal satmak değil. Ne pahalı? Atıyorum limon pahalı. Gidecek basacak parayı limoncuya, kamyon kamyon alacak bu bölgelere dağıtacak. Ne zamana kadar? Herkes iflah olana kadar. İndi fiyatlar çekilecek piyasadan devlet. Nerde ihtikar yapılıyorsa o. Yani gaye esnafı öldürmek değil, gaye pazarcıyı öldürmek değil. Gaye ne? Onları normal seviyeye indirmek. Şimdi domatesi toptan fiyatla üreticinin şu anda sattığı fiyatın yüzde 50 fazlasını vererek 1 liraya satıyor, 1,5 lira verecek. Yani yüzde 50 fazlası dediğim zaman 150 kuruş bir şey değil yani. Alır da 150 kuruş da üzerine masrafını koyar 3 liradan hadi 1 lira da kar koydum 4 liradan satarsam kimsenin gıkı çıkmaz. İşte yapılması gereken bir husus da bu."


"Ben Belediye başkanı olsam tek başıma fiyatları küt diye düşürürüm"

Gökçek: "Ben bugün belediye başkanı olsam inan tek başıma bunu Ankara’da yapardım bütün Türkiye’yi indirirdim aşağı. Tek başıma Ankara’da yapar küt der indirirdim fiyatları. Bu kadar basit. Bu kadar basit. Bu adamlar o kadar birleşik ki ha seni tehdit ederler. Seni duman ederler. Seni perişan ederler. Medyaya düşürürler. Ama mücadele edeceksin, ben ettim."


http://www.ankaramasasi.com/haber/1314697/melih-gokcek--bunlar-yapilirsa-gida-fiyatlari-kut-diye-duser
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.