Ertan Işık: Ankapark'ın zararı Melih Gökçek'ten karşılansın

CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, Ankapark'ın zararının Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek'ten tanzim edilmesi gerektiğini söyledi.
Ankara Masası
|
29 Mart 2022, Salı - 11:12
Ertan Işık: Ankapark'ın zararı Melih Gökçek'ten karşılansın

Melih Gökçek döneminde yapılan Ankapark'la ilgili tartışmalar devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesine devri yılan hikayesine dönen park en son iflas açıklamasıyla gündeme geldi.  Ankapark Turizm İşletmeleri Ticaret Anonim Şirketi 25 Mart'ta iflas ettiğini açıkladı.

İflas kararının ardından konuşan CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, bu projeyle Ankara'nın parasının boşa gittiğini söyledi.

Melih Gökçek'i hedef alan Işık, Ankapark'ın zararının Gökçek'ten tanzim edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

" Bu zarar kimden, nasıl tahsil edilecek?"

Hukuki sürecin takipçisi olacaklarının altını çizen Işık, "İflas etmiş bir şirketten bizim tespit ettiğimiz 50 tane hırsızlık, 350 milyon TL zarar vardır. Bu zarar kimden, nasıl tahsil edilecek? Burası muamma! Biz diyoruz ki, bu parayı çarçur eden zihniyetten mutlak suretle bu para tazmin edilmeli. 'ANKAPARK benim projem' diyen Gökçek'ten, adalet ve hukuk işletilerek Ankaralıların zararının tazmini için hukuk mücadelesi yürütüp sonuna kadar takipçisi olacağız." diye konuştu.

"Acil olarak burası bize teslim edilsin"

Bizim Ankara'ya konuşan Işık "Buranın sorumluğu Ankara Büyükşehir Belediyesinde. Para Ankaralıların. Biz bugüne kadar denetim için buraya giremedik bile. Burayı verdikleri şirket ne bir lira kira ödedi bize, ne de buranın devrini sağladı. Devri yapılsaydı bu zamana kadar böyle zarar etmeyecekti. Acil olarak burası bize teslim edilsin. Yapılması gereken tadilatı yapalım, en azından zararı azaltalım" ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1390663/ertan-isik-ankaparkin-zarari-melih-gokcekten-karsilansin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.