Destici: "28 Şubat FETÖ'yü değil Refah Partisi'ni hedef aldı"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 28 Şubat'ın direk hedefinin Refah Partisi ve Refah Yolu Hükümeti olduğunu belirterek, “Daha da çok dindar kesimdi. İslam inanç esaslarıydı.” dedi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 15:52
Destici: "28 Şubat FETÖ'yü değil Refah Partisi'ni hedef aldı"

 Mustafa Destici, Ankara Masası canlı yayınında Genel yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Doğu Perinçek’in 28 Şubat ile ilgili değerlendirmelerine karşı çıkan Destici şunları söyledi: 

"FETÖ'cüler 28 Şubat'ta başörtülerini çıkarttılar"

“28 Şubat'ın direk hedefi Refah Partisi'ydi. Refah Yolu Hükümeti'ydi ve daha da çok dindar kesimdi. İslam inanç esaslarıydı. Bunu hiç tartışmaya gerek yok. Eğer 29 şubat FETÖ'ye karşı olsaydı evleri, okulları, bankaları niye kapatılmadı? Tam tersine büyüdüler. Kim kapatıldı? Refah Partisi kapatıldı. Kim iktidardan indirildi Refah Yolu Hükümeti indirildi. Başörtülülere zulüm edildi. O zamanlar FETÖ'cüler başörtülerini çıkarttılar. Çünkü o dönemki cemaat liderleri bunun çıkartılması gerektiğini söyledi.”

Mustafa Destici, 28 Şubat’ın temel anlayışını, cuntacılık, milli iradeye karşı olmak ve yönetimi dizayn etmek şeklinde sıraladı.

"Doğu Perinçek' 28 Şubatçı"

İmam Hatiplere katsayı zulmü yapıldığını, başörtüsü, Kuran kursları, politize olmamış tarikat ve cemaatlere yönelik baskılar uygulandığını anlatan Destici,  gençlerin babası sakallı diye okullara alınmadığını, İmam Hatiplilerin polis olmasının bile engellendiğini kaydetti.

Destici, Doğu Perinçek’in değerlendirmelerini “28 Şubat zihniyetini korumak ve mücadeleyi sulandırmak” şeklinde niteledi.

“Perinçek kendisi 28 Şubatçı” diyen Mustafa Destici, şöyle devam etti:

"Vatan Partisi ve Perinçek Cumhur İttifakında değil"

Fatih Atik: O dönemin askerleri yargılanırken Sayın Doğu Perinçek, davaya karşı çıkmıştı. Verilen kararın bozulmasını istedi ve daha sonra karar yerine getirildiğinde cezaevine yerleştirildiklerinde de Cumhurbaşkanının af yetkisini kullanmasını istemişti. Tutumu zaten ortadaydı. Peki, Doğu Perinçek ile BBP, Mustafa Destici aynı çizgi üzerinde nasıl durabiliyorsunuz?

Mustafa Destici: Şimdi bir kere aynı çizgide hiç olmadık. Olmayız. Cumhur İttifakı 3 partiden oluşuyor. AK Parti, MHP ve BBP. Zaten Doğu Perinçek hem genel seçimlere hem de yerel seçimlere ittifak harici kendi partisiyle girdi. Kendisi de zaten Cumhurbaşkanı adayı oldu. Dolayısıyla ne yerel ne de genel seçimlerde her hangi bir ittifak içerisinde yer almadı.

"Perinçek ile aynı ittifakta yer almamız söz konusu olamaz"

Fatih Atik: Ama siyasi olarak Cumhur İttifakı’nı desteklediğini söylüyor.

Mustafa Destici: O kendi düşüncesi ama bizim Cumhur İttifakı 3 siyasi partiden oluşuyor ve bizim Doğu Perinçek ile aynı ittifakta yer almak gibi bir şey asla söz konusu olamaz."

"Millet İttifakı HDP ortaklığını gizlemek için Perinçek'i kullanıyor"

" Bunu daha çok Millet İttifakı tarafı kullanıyor. Onlar söylüyorlar, özellikle PKK’nın siyasi uzantısı olan HDP ile olan birlikteliklerini perdelemek için işte Cumhur İttifakı’nın yanında da Doğu Perinçek, Vatan Partisi var gibi bir dengeleme yapmaya çalışıyorlar ama o tutmaz. Şöyle tutmaz, çünkü onlar seçimde fiili ittifak yaptılar. Yani Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin, Adana buralarda HDP aday çıkarmayarak tamamen Millet İttifakı’nın adaylarını desteklediler onlarda başka yerlerde onun adaylarını desteklediler. Urfa’da yine ittifak ortaklarından başka partinin adayını desteklediler. Saadet Partisi’nin adayı biliyorsun orada da HDP, CHP aday çıkartmadı. Şimdi dolayısıyla orada tam bir strateji vardı. Halbuki bizim ittifakımız 3’lü ittifak. Baktığınız zaman yerel seçimlerde de yine Doğu Perinçek’in partisi Vatan Partisi her seçim çevresinde kendi adayını çıkarttı. Dolayısıyla ne yerel ne de genel seçimlerde Cumhur İttifak’ının bir parçası olmadı. Millet İttifakı’nın bileşenleri HDP birlikteliğini perdelemek için bu yalana, iftiraya başvuruyorlar.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1330436/destici-28-subat-fetoyu-degil-refah-partisini-hedef-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.