"Çiller'in siyasi yorum yapması kadar doğal bir şey olamaz"

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, "Açıklamalarından gördüğümüz kadarıyla Çiller, Başkanlık Sistemi'nden ve Cumhur İttifakı'ndan yanadır. Bu durum sadece bizi memnun eder.” dedi.
Ankara Masası
|
01 Mart 2022, Salı - 16:07
"Çiller'in siyasi yorum yapması kadar doğal bir şey olamaz"

Mustafa Destici, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in sorularını yanıtladı.

Fatih Atik’in, Tansu Çiller’in 6’lı masayı eleştiren açıklamalarını hatırlatması üzerine,

Çller’in, Refah Yol döneminde, cuntacılara karşı çok ciddi kararlı ve demokrasiden yanan bir duruş ortaya koyduğuna işaret etti.

Destici şöyle devam etti: Fakat daha sonraki 2002 seçimlerinde, 99'da Meclis'te temsil edildiğinde Doğru Yol Partisi hükümete girmediler. Koalisyonun içinde yoklardı. 2002 seçimlerinde de parti barajı aşamayınca aktif siyasetten çekildi. Ama Türk milletiyle ilgili, çevresiyle ilgili düşüncesini söyleyecektir. Çünkü başbakanlık yapmış, uzun yıllar Türk siyasetinin içerisinde bulunmuş, Türkiye'nin ilk kadın başbakanı olma başarısı göstermiştir. Onun için Türkiye'deki son siyasi gelişmelerle ilgili yorum, açıklama yapması kadar doğal bir şey olamaz. Bu da yapıcı, yol gösterici, sorumlu bir siyasetçi anlayışıyla bunları yapmaktadır. Elbette ki Türkiye'nin istikrarından yanadır. Açıklamalarından gördüğümüz kadarıyla Başkanlık Sistemi'nden ve Cumhur İttifakı'ndan yanadır. Bu durum sadece bizi memnun eder.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/1330452/cillerin-siyasi-yorum-yapmasi-kadar-dogal-bir-sey-olamaz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.