Murat Ilıkan Ankara Kalesi'nin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan eksiklerin tamamlanmadığı taktirde Ankara Kalesi'nin güvensiz bir alana dönüşeceğini söyledi. Ilıkan "Yetki, etki karmaşası yaşıyorsa bırakalım bu işleri arkadaşlar." dedi.
Ecem Çetin
|
09 Mart 2022, Çarşamba - 19:23
Murat Ilıkan Ankara Kalesi'nin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mart ayı Meclis Toplantısı 2 oturumu gerçekleştirildi. 

Toplantıda söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan Ankara Kalesi'nde olan eksikleri ve problemleri Meclis gündemine taşıdı. 

Ilıkan, Ankara Kalesi'nde birçok problemin olduğunu dile getirerek, bunların tamamlanmadığı takdirde kalenin  güvensiz bir alana dönüşeceğini söyledi. 

Ankara Kalesi'ne sahip çıkılması gerektiğini söyleyen Ilıkan, " Ankara hepimizin ortak hassasiyeti. Ankara Kalesi'nin 1000 yıla varan bir tarihi var. 1000 yılında ötesinde bir tarihi var. Bize gelen kıymetli bir miras. Kaç defa tahrip edilmiş. Kaç defa sağı, solu yıkılmış, örselenmiş ama tamir edile edile bugüne kadar gelmiş. Bugün de elimizde yaşayan en büyük, en kıymetli Ankara'nın turizm envanteri. Ankara'ya çok az turist geliyor diye şikayet ediyoruz hepimiz. Hepimiz bunun farkındayız. Gelen de zaten, gelebileceği orta da duran bir kalemiz var elimizdeki çok kıymetli bir alanımız. Oraya sahip çıkmamız lazım. Belediye yönetiminden istirham ediyorum. Ankara Kalesi ile çıkıp bir şey söylediğimiz de özellikle twitter da belli bir trol arkadaşlar durup durup yetki deyip deyip duruyorlar. İstediğiniz zaman oradaki yetkiyi alıp kullanabiliyorsunuz. Korkuluklara ilgili burada bir önerge verildi, gittiniz yetkiyi kullandınız. Daha önce bu aşağıdaki ROMA tiyatrosu ile ilgili de yetki karmaşası vardı. Bakın aldınız yapıyorsunuz. " ifadelerini kullandı.

"Kalede bir umumi hela yok"

Ilıkan, "Ankara Kalesi'nde çok önemli bir güvenlik problemi var. Bununla ilgili kurumlarla diyaloğa geçip, 4-5 tane mobese kamerası koyup , güvenlik kamerası koyup orada güvenlik personeli tahsis edipte çalıştırmak bir yetki problemi değil arkadaşlar. Kolay aşılabilir iştir. Orada otopark sorunu var. Otopark sorununu aşmakta sizin yetki probleminiz değil onu da aşabilirsiniz. Kalenin aydınlatılması ile ilgili özellikle duvarların aydınlatılması ile ilgili buradan 13-14 ay önce buradan bir karar aldık. Sadece kapıda belli günlerde yanan bir aydınlatma var. Onun dışında hiçbir aydınlatma, dekoratif aydınlatma göremiyoruz. Bu şeyleri tamamlamazsak orası güvensiz bir alana dönüşecek. Bırakın bir turisti bir vatandaş olarak biz bile orada belli saatlerde gezmekten imtina ediyoruz. Kalede bir tane turizm bürosu var Büyükşehir Belediyesinin. Bürodaki duran arkadaşlar yabancı dil biliyor mu? Oradaki personeli suçlamak gibi bir niyetim yok. Yabancı dil bilen, oradaki dokümanların birçok yabancı dile çevrilmiş olup turizme hazır hale gelmesi lazım. Kalede gezdiğimiz zaman kalede bir umumi hela yok. Bir tuvalet var turizm bürosunun yanında ve kapısı kapalı duruyor. Çünkü orada görevlendirdiğiniz bir görevli yok. Çok insani bir ihtiyaçtan bahsediyorum. Bunun için yetkiden bahsediyorsunuz ben etkiden bahsediyorum. 3 yılda yaklaşık 30,40 milyar bütçe kullanmış bir Büyükşehir Belediyesi, eğer kaledeki bir tuvaleti orada aktif hale getirmek için yetki, etki karmaşası yaşıyorsa bırakalım bu işleri arkadaşlar." diye belirtti. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1352580/murat-ilikan-ankara-kalesinin-sorunlarini-meclis-gundemine-tasidi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.