ABB meclisinde “su tartışması”

Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Seğmenler suyun ABB işletmelerinde marketlere göre daha pahalıya satıldığını iddia etti. Ertan Işık'tan yanıt gecikmedi.
Ecem Çetin
|
14 Eylül 2022, Çarşamba - 18:51
ABB meclisinde “su tartışması”

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Eylül Ayı Meclis Toplantısı 3. birleşimi gerçekleştirildi.

Söz alarak kürsüye çıkan ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından üretilen Seğmenler suyun marketlerde daha ucuzken, ABB işletmelerinde daha pahalı olduğunu öne sürdü. 

"ABB'nin ürettiği su, markette 1.5 TL, kendi büyükşehir işletmesinde 3 TL"

Ilıkan "Seğmenler su, Ankara Büyükşehir Belediyesinin bir iştiraki. ABB' nin suyu satış veya su rakamları ile ilgili çeşmeler giden sudan bahsediyoruz ya , bugün seğmen su, A 101'de 1.5 TL. Bu Seğmen su, şok markette 1.5 TL. Zafer Parkı'nda, Ankara Büyükşehir Belediyesinin ürettiği su, Ankara Büyükşehir Belediyesinin işletmesinde 3 TL . Markette 1.5 TL, kendi işletmesinde 3 TL. " şeklinde konuştu.

"Gözden geçirmenizde fayda var" 

Durumun gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Ilıkan, "Kendi suyunu en pahalı satan işletme büyükşehrin işletmesi ANFA. Başka yerden insanlar sizin ürettiğiniz suyu daha ucuza alıyor, kendi şirketinizin işlettiği bir yerde 3 TL'ye alıyor. Bunu da gözden geçirmenizde fayda var." dedi. 

Öte yandan Murat Ilıkan,  Ankara Kalesi'nin duvarlarında oluşan çatlaklara da değindi. Ilıkan, kalede bakım ve onarım çalışmasının yapılması için yetkililere çağrıda bulundu.

Ertan Işık yanıt verdi

Ilıkan'ın iddialarına yanıt veren Ertan Işık, "Sayın Ilıkan'a eksik bilgi vermişler. Ben kendisini bilgilendireyim. Şimdi Ankara Kalesi'ne ben de gittim başkan ile birlikte... Başkanla gezdik. Murat başkana söyleyen eksik söylemiş. O kahvaltıya gitmeden önce 3-4 esnafın dükkanını ziyaret ettik, problemlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunduk. Aydınlatma, güvenlik ve otoparkla ilgili problemleri söylediler. Güvenlik konusu emniyetin konusu ama aydınlatma meselesi ve otopark ile ilgili derhal eksikliklerin giderilmesi için başkan talimat verdi.

Su ile ilgili arkadaşlar bana bilgi attılar. Gölbaşı Belediyesinin işletmesinde de 3 liraya satılıyormuş. İnşallah Murat başkan orayı biz de burayı 1,5 liraya düşürürüz." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1781449/abb-meclisinde-su-tartismasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.