Ankara’nın içme suyuna kimyasal madde karıştı iddiası

Ankara’nın su ihtiyacını karşılayan barajlardan biri olan Kurtboğazı Barajı'na akan derelerden biri olan Mera Çayı’na kimyasal madde döküldüğü iddiası, belediye ekipleri ve güvenlik güçlerini alarma geçirdi.
Büşra Bayrak
|
03 Eylül 2020, Perşembe - 17:44
Ankara’nın içme suyuna kimyasal madde karıştı iddiası

Ankara’nın  Kızılcahamam ilçe sınırında bulunan ve Kurtboğazı’nı besleyen Mera Çayı’na atıklar döküldüğüne dair bölge halkı tarafından jandarma ekiplerine ihbarda bulunuldu.   Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ASKİ, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, jandarma ve sağlık ekipleri bölgede bazı balık ölümlerine rastlanması üzerine harekete geçti.

Ekipler Mera Çayı’nda bulunan ve DSİ’nin suyun debisini ölçmek için dere üzerine inşa ettiği sediment tutucu yükseltide atıkların önemli bir kısmının biriktiğini tespit etti.

Suyun analizi yapılacak

Bu atıkların temizlenmesi ve çekilmesi için bölgeye çok sayıda vidanjör sevk edildi. Atıkların Kurtboğazı’na karışması konusundaki durum tespiti için ASKİ ve İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ekipleri tarafından numune ve analiz çalışmaları başlatıldı.  

  Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, "Ankara’nın şebeke suyunun temizliği konusunda endişe edilecek bir durum söz konusu değildir" denildi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/135497/ankaranin-icme-suyuna-kimyasal-madde-karisti-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.