Ankara Özel Halk Otobüsü temsilcileri UKOME kararı öncesi konuştu

Akaryakıta gelen zamlar nedeniyle Ankara'da özel halk otobüsleri ve dolmuşçu esnafının kontak kapatmasının ardından bugün UKOME toplantısı gerçekleştirildi. Karar öncesi konuşan sektör temsilcileri zamların esnafı kurtarmadığını belirterek devletten ve büyükşehir belediyesinden destek beklediklerini aktardı.
Büşra Bayrak
|
11 Mart 2022, Cuma - 21:21
Ankara Özel Halk Otobüsü temsilcileri UKOME kararı öncesi konuştu

Ankara'da toplu ulaşımda yaşanan krizin ardından toplanan UKOME Ankara Büyükşehir Belediyesinde bugün toplandı.

Sektör temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş ve Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara açıklamalarda bulundu.

Özel Halk Otobüsü esnafının taleplerini dile getiren Tüm Özel Halk Otobüsleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Kurtuluş Kara, artan maliyetlerin karşısında zamların esnafı kurtarmadığını belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Ankara halkını da düşünüyor maliyetli binmelerini istemiyor haklı olarak. Bizim beklentimiz birinci olarak, devlet tarafından sübvanse edilmesi, ikincisi ücretsizler için gelir desteği verilmesi, üçüncü olarak da devlet tarafından yakıt desteği sağlanmasını istiyoruz. Vatandaşlara yük olmadan devlet desteğiyle, belediye desteğiyle gidilmesini istiyoruz. Ya da Ankara’da 850 tane halk otobüsü var bunların İstanbul modeli gibi kiralanmasını istiyoruz.” dedi.

1 ayda ücretsiz biniş sayısı ortalama 2 bin 600 

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği Başkanı Ercan Soydaş ise UKOME toplantısında yaptığı konuşmada hiçbir sektörün ücretsiz hizmet yapmadığının altını çizerek, “Yaşlılar, engelliler hepimizin. Bakanlık yaşlılarımızı, engellilerimizi bu kadar düşünüyorsa bizim personellerimizle, arkadaşlarımızla bu kadar sıkıntıya düşecek şeyler yapılmamalı. Ankara’da bir aracımızın sadece 1 ayda yaşlı, refakatçı ve engelli biniş sayısı ortalama 2 bin 600. Maliyetini siz hesaplayın verilen paraya bakın ona göre değerlendirin."  ifadelerini kullandı.

Görüşmelerin ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EGO Genel Müdürlüğü'nün yeni toplu taşıma tarifesine ilişkin hazırladığı teklif karara bağlandı.

Alınan kararda Ankara’da tam biniş otobüs ücretinin 6.50 TL, öğrenci ücreti 3.5 TL, dolmuş indi bindi ücreti 7 TL, dolmuş öğrenci ücretinin ise 4 TL olarak belirlendi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1357995/ankara-ozel-halk-otobusu-temsilcileri-ukome-karari-oncesi-konustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.