Hakan Han Özcan'dan 'ulaşım krizi' iddiası

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara'da yaşanan ulaşım krizi ile ilgili "Amaçları esnafla da hükümeti karşı karşıya getirmek" dedi.
Ankara Masası
|
13 Mart 2022, Pazar - 12:00
Hakan Han Özcan'dan 'ulaşım krizi' iddiası

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Akit TV’de yayınlanan Ankara Kulisi programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

AK Partili Özcan, Ankara’da yaşanan ulaşım krizinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından planlanmış bir oyun olduğunu iddia ederek, amaçlarının esnafla hükümeti karşı karşıya getirmek olduğunu belirtti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, “Belediyede kurmuş oldukları ikna odalarıyla esnaf odalarını teker teker çağırıp, esnaf odalarıyla görüşüp biz şimdi zam verirsek bize sıkıntı olur, ilk önce bir hazırlamak lazım. Nasıl hazırlayacağız? Şöyle, siz ilk önce gidip eylem yapın, hatta gidin AK Parti ilin önünde eylem yapın. Bentderesi’nde gidip bir eylem yapıyorlar. Büyükşehir bizim ulaşım tarifemizi arttırsın diyorlar. Büyükşehir’e gelin diyorlar, onları büyükşehire getiren yine onlar yani. Güya çay filan ikram ediyorlarmış eylemcilere de başka bir algı yapmaya çalışıyorlar.” dedi.

"Ekmek bulamazsanız pasta yiyin anlayışı"

Mansur Yavaş’ın özel toplu taşıma esnafının kontak kapatma kararı almasının ardından yaptığı açıklamada “imkanı olan özel araçlarını tercih etsin” sözlerine de değinen Özcan,” Mansur Bey’in  bir video çekimi oldu Twitter’dan yayınladı. Eskiden denirdi ya ekmek bulamazsanız pasta yiyin anlayışı öyle acayip bir şey. Burada dedi otobüsler yarın çalışmayacak özel araçlarınızla gidin dedi. O gün Ankara kitlendi. Sınavına yetişmeye çalışan çocuklar yetişemedi. İşine gitmeye çalışanlar gidemedi. Hastane randevusu olanlar randevusuna yetişemedi. ABB’nin bu beceriksiz yönetimi sayesinde Ankara’yı kitlediler. Sonra güya esnafın sıkıntısını çözdük diyerek kahraman olma hevesleri vardı. Biz Allah’a şükür bozduk bu oyunu. Hemen UKOME’yi topladılar teklifi de verdi, kontak açıldı sorun çözüldü dediler.” İfadelerini kullandı. 

"Amaçları esnafla da hükümeti karşı karşıya getirmek"

Yaşanan ulaşım krizini Mansur Yavaş’ın yaptığını savunan Özcan, “Şimdi başkanlık yazısıyla Meclis’e Ocak ayında bu yazıyı getiren siz, esnafa biraz daha verelim diyip de vatandaşa yüklenmesin diyen biz, Meclis’ten çıkan kararları veto eden kendisi, sonradan kriz çıkartanlar kendisi, krizi çözdüm diyenler yine kendileri. Burada esnafla vatandaşı karşı karşıya getirdiler. Amaçları esnafla da hükümeti karşı karşıya getirmek. “ şeklinde konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1360512/hakan-han-ozcandan-ulasim-krizi-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.