Hakan Han Özcan: "Yardım verilirken ayrım yapılmış mı araştıracağız"

Ankara Masası'nın sorularını yanıtlayan Hakan Han Özcan, AK Parti belediyelerin sosyal yardımları kesilen vatandaşların listelerini Ankara Büyükşehir Belediyesinden istediklerini , yardımların aynen devam edeceğini aktardı. Özcan, verilen yardımlarda ayrımcılık yapılmış mı inceleyeceklerini söyledi.
Ecem Çetin
|
18 Ekim 2022, Salı - 16:33
Hakan Han Özcan: "Yardım verilirken ayrım yapılmış mı araştıracağız"

Ankara Büyükşehir Belediye Meclis'inde AK Parti grubu tarafından verilen 'suya yüzde 50 indirim' önergesi kabul edildi. 

Önerge, Ankara siyasetinde tansiyonların yükselmesine neden oldu. 

ABB, bu kararın uygulanması halinde ASKİ'nin iflas edeceğini, faaliyetlerin duracağını, yardımların verilemeyeceğini açıkladı ve süreci mahkemeye taşıdı.   

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, ABB'nin kararının ardından 19 ilçe belediyesine yardımları siz yapacaksınız çağrısında bulundu. 

Verilecek sosyal yardımlarla ilgili Hakan Han Özcan ve Ankara' da bulunan AK Partili 19 İlçe Belediye Başkanı bugün Ayaş'ta basın toplantısı düzenledi.

Özcan, düzenlenen basın toplantısının ardından Ankara Masası'nın sorularını yanıtladı.

"Şu an vatandaşa ceza kesilmek isteniyor"

"Yardımlar nasıl verilecek?" sorusuna Özcan, "Sincan Belediyemizde Sincan Kart var, Altındağ Belediyemizde Altındağ Kartımız var. Sosyal yardımları biz iktidara geldiğimizden beri yapıyoruz.  AK Parti iktidara gelmeden önce bu ülkede engellilerin kimliği çıkmıyordu. Şu anda engellilere maaş veriliyor. Biz toplumumuzun hangi alanda bir ihtiyacı varsa AK Parti olarak hep yanında olduk. Bizim normalde hükümetimiz olarak da valiliklerimizle, kaymakamlıklarımızla, belediyelerimizle yardım yapıyoruz. Büyükşehir Belediyesi de böyle yardım yapıyoruz diye billboardlara koca koca astı. Bizim yaptığımız yardımları biz billboardlara, reklamlara harcasak inanın billboardlardan, reklamdan geçilmez. Lakin biz diyoruz ki billboardlara, reklamlara vereceğimize, sosyal medyaya para aktaracağımıza bu parayı garibana, ihtiyaç sahibine aktaralım. Lakin şu an vatandaşa ceza kesilmek isteniyor. Vatandaşa faturaya ödenmek isteniyor. Ne kadar samimi oldukları ortaya çıkmış oldu. "  ifadelerini kullandı.

"Bunlar bu işi beceremiyorlar ne yazık ki"

Özcan, ABB CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu tarafından isimlerin Meclis'te verilmesini eleştirdi ve şunları söyledi: "Biz normalde bütün belediyelerimiz, belediye başkanlarımız resmi olarak yazı yazdılar. Bu yazılarda hangi ilçede kimlere yardımları veriyorsanız bizler bunlara vereceğiz. Lakin yine  Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde hukuka uygun olmayan bir şey oldu. USB ile flash bellek ile ne yazık ki bütün yardım başvurusu yapmış ailelerin TC numaraları, telefon numaraları, adresleriyle beraber ne yazık ki Büyükşehir Meclisi'nde CHP Grup Başkan Vekili, meclis üyelerine teslim etmiştir. Bu kişisel verileri koruma kanununa göre çok yanlış. Aynı zamanda orada koruma kararı olan aileler var. Şiddet görmüş, uzaklaştırma almış aileler var. Yetim, öksüz çocuklar var, tecavüze uğramış veya çocuklar olabilir. Bu adreslerin, kimliklerin, telefon numaralarının gizli kalması gerekir. Lakin işte bunlar şu anda bu verileri alın, siz yapın derken bütün başvuru yapanlar dahi insanların kişisel verilerinin hepsini Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde tüm Meclis üyelerine paylaştılar. Bu da zaten ne kadar yanlışta olduğunu, ne kadar hukuksal işler yaptıklarını gösteriyor. Bunlar bu işi beceremiyorlar ne yazık ki."

"Ankara'da yardım yapılıyormuş gibi gösteriliyor"

Özcan, son olarak şunları söyledi:

Bunlar geldiler, sanki ilk defa Ankara'da yardım yapılıyormuş gibi gösteriliyor. bizlerin dönemindeki yardım sayısına bakın, şimdi yardım alanlara bakın. Keçiören İYİ Parti İlçe Başkanlığından yardımlar için mesaj atıldı. Kömür gıda alacaklar gelsinler ilçeye diye. Yardımlar üyelik karşılığında ve AK Parti üyeliklerinden silinme şartıyla verilmeye başlandı. Şimdi onları da inceleyeceğiz , yazılarına bakacağız. Ayrımcılığı mesajlarında görmüştük. Orada devam etmişler mi ayrımcılığa bakacağız. Normalde biz onu söyleyince ilçe başkanını görevden aldılar."

"Cahilce bir yaklaşım yapıyorlar"

"Bize gelip, elektrik, doğalgaz diyerek saçma, cahilce bir yaklaşım yapıyorlar. Su Allah'ın suyu kendi dedikleri gibi. Biz tarife indirimi yapmıyoruz yüzde dört yüze ulaşmış zammı makul fiyatlara indirgemeye çalıştık. Mahkemeye vermiş yürütme durdurma kararı almak için uğraşıyor."

http://www.ankaramasasi.com/haber/1849348/hakan-han-ozcan-yardim-verilirken-ayrim-yapilmis-mi-arastiracagiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.