Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Üreticilerimiz yıllık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullandıkları enerjiyi daha uygun maliyetlerle elde etmelerini sağlamaktır." dedi.
Zeliha Demirci
|
15 Mart 2022, Salı - 20:47
Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine sonrası önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Sözlerine yeni Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye "Hoş geldiniz" diyerek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hayatın her alanında olduğu gibi kabinedeki görevler de bayrak yarışıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin sağladığı hızlı ve etkin karar almak için yaptığımız 8 değişiklikle kabinemizi sürekli ve dinamik tutacak adımları attık. Koalisyonlar, erken seçimler sebebiyle ülkenin uzun ve orta vadeli programlar yapabilmesine, büyük projeleri hayata geçirilmesine imkan vermiyordu. Türkiye'nin yönetim değişikliği ihtiyacı öyle bir anda ortaya çıkmış değil. Bu uzun ve yüksek bedelli deneyimler sonunda varılmış bir karardır." dedi.

" Üreticilerimiz yıllık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız"

Çiftçilere sulama, enerji ve kredi konusunda 3 önemli müjde veren Erdoğan, "İlk olarak tarımı su ile bereketlendirerek daha üst seviyelere çıkarmak için barajı ve göleti tamamlanmış tarımsal alanlardaki sulama tesislerini hızla bitirerek milli ekonomiye kazandıracağız. Üreticilerimiz yıllık 41 milyar lira gelir artışı sağlayacağız. Çiftçilerimiz tarımsal sulamada kullandıkları enerjiyi daha uygun maliyetlerle elde etmelerini sağlamaktır. Çiftçilerimizi tarımsal sulamadaki artışların zorladığınız biliyoruz. Sulama faaliyetlerinde güneşten elde edilen elektriğin payını artırmayı planlıyoruz. Böylece tarım alanlarımda sulama alanları genişlediği için üretim artarken, enerji maliyetlerindeki azalma sayesinde çiftçilerimizin gelirleri de artacaktır." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1366966/cumhurbaskani-erdogan-kabine-sonrasi-onemli-aciklamalarda-bulundu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.