Demokrat Parti'den parmak boyası kampanyası

​​Demokrat Parti, Cumhur İttifakı tarafından Meclis'e sunulan seçim yasası teklifinin seçim güvenliğini tartışmalarına neden olması üzerine parmak boyası kampanyası başlattı.
Ankara Masası
|
19 Mart 2022, Cumartesi - 10:46
Demokrat Parti'den parmak boyası kampanyası

AK Parti ve MHP’nin TBMM’ye sunduğu Seçim Yasası teklifinde seçmen kütüklerine ilişkin "son bir yıl içerisinde sürekli bulunduğu adres dikkate alınacak" düzenlemesi "seçim güvenliği” tartışmasına neden oldu.

Demokrat Parti tartışmalar çerçevesinde oy kullanan seçmenler için "parmak boyası" uygulamasının gelmesi için kampanya başlattı.

Demokrat Parti Gültekin Uysal "#Parmakboyası" hashtangiyle şu mesajları paylaşt;

Seçmenin rızasını alamayacağını anlayan AKP, daha önce İstanbul seçimlerinde denediği gibi seçim yolsuzluğu yaparak çalmak derdinde. Durmadan "Milli İrade" diyen AKP, irade kendi lehine ise kabul ediyor, kendi lehine olmayacaksa seçimin güvenliğine kastediyor. AKP aslında toplumsal muhalefete şunu teklif ediyor; Yazı tura atalım; yazı gelirse ben kazanayım, tura gelirse sen kaybet!  Seçmen kütüklerini kontolüne alan,"kıdemli hakim" şartını kaldırarak arka bahçesi haline getirdiği yargıdan hakimleri seçim kurullarında görevlendirmek isteyen,devlet imkanları ile rekabeti yok edecek biçimde kampanya yapacak AKP'nin mükerrer oy kullanma planını bertaraf edelim.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1374073/demokrat-partiden-parmak-boyasi-kampanyasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.