Fatih Beyazıt: Ankara'nın genel problemleri çözülmedi

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Ankara'nın genel sorunlarının çözülmediğine dikkat çekerken "Belediye tarafına baktığınız zaman "bizim kaynaklarımız belli oranda hükümet tarafından, iktidar partisi tarafından Meclis tarafından engelleniyor" diye bir savunma geliştiriliyor. Diğer taraftan baktığınız zaman da "hayır belediyenin, yönetimin iş bilmezliği deniyor. " diye konuştu.
Ecem Çetin
|
21 Mart 2022, Pazartesi - 13:50
Fatih Beyazıt: Ankara'nın genel problemleri çözülmedi

Saadet Partisi Ankara İl Başkanı Fatih Beyazıt, Ankara Masası'na konuk oldu.

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in sorularını yanıtlayan Beyazıt, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine Mansur Yavaş'ın gelmesiyle birlikte Başkent'te yaşanan değişiklere ilişkin açıklamalarda bulundu.

2019 seçimlerinde Ankara'da bir ittifak içerisinde olmadıklarının altını çizen Beyazıt " Biz Ankara dahil hem Büyükşehir hem bütün yerel belediyeler hem de ilçe belediyeler de Türkiye'nin tüm seçim noktalarında aday gösterdik. Bu anlamda yerel seçimde bir ittifak söz konusu değildi Saadet Partimiz açısından." dedi.

"Ankaralı'nın en büyük kazancıydı"

Seçimlerin ardından Ankara'da bir değişim sürecinin başladığını belirten Beyazıt "Yerel seçimlerden sonra Ankara için bir değişim bir dönüşüm gerçekleşmiş oldu. Uzunca yıllar Ankara'yı yönetmiş olan Melih Gökçek, seçimleri kaybetti ve yeni bir dönem başladı. Ankara'nın geçmişten bugüne kadar gelen kalıplaşmış çok ciddi sorunları var. Türkiye'nin Başkenti olarak çok iyi bir temsiliyeti olmayan, altyapıda bir çok problemleri olan, yönetim anlamında bir çok usulsüzlüğün konuşulduğu bir Başkent aslında Ankara. Bir değişimin Ankara'ya iyi geldiğini hepimiz görmüş olduk. Belediyenin değişiminde en çok önemsemiş olduğum ihalelerdeki, yandaşların ve yolsuzluklarının nihayete ermiş olmasıydı. Bu Ankara'nın gündemini her bir ferdini çok fazla meşgul eden bir meseleydi. İhalelerin daha şeffaf olması, daha makul ve hak ölçüsünde yapılıyor olması Ankaralı'nın en büyük kazancıydı. Bunu biz ANFA'nın ihalelerinde gördük. ANFA'nın seçimlerden önceki Melih Gökçek zamanındaki ihale bedeliyle değişimden sonraki ihale bedeli arasındaki korkunç farkları görerek söylüyorum. Rakamların bire bir aynı olması pekala mümkün değil. Önümüzdeki senede de bugünkünden farklı olacaktır ihtiyaca göre. Rakamlarla aradaki farklılığa bakıp, aynı hizmetlerin farklılığına baktığınız zaman yine büyük bir orantısızlık var aslında." şeklinde konuştu.

"Eksik kalınan yerler var mı? Ebetteki var"

Hem Mansur Yavaş yönetimini hem Meclis'te muhalefet olan AK Parti tarafını eleştiren Beyazıt sözlerine şöyle devam etti;

Ancak, Ankara'nın genel problemleri, kalıplaşmış sorunları tam manasıyla çözülebildi mi derseniz aslında çözülemedi. Evet iyi yönler var bunları tasvip ediyoruz. Ancak henüz icraata geçemeyen,  Ankara'nın ve Ankaralı'nın bir problemini çözme noktasında eksik kalınan yerler var mı? Ebetteki var. Bunu da görüyoruz. Bunu dilendirdiğiniz, belediye tarafına baktığınız zaman "bizim kaynaklarımız belli oranda hükümet tarafından, iktidar partisi tarafından Meclis tarafından engelleniyor" diye bir savunma geliştiriliyor. Diğer taraftan baktığınız zaman da "hayır belediyenin, yönetimin iş bilmezliği deniyor. " Gerekçeler, sebepler ne olursa olsun siyaset, toplumun problemlerine, çözüm üretme mekanizmasıdır. Mazeretimizi bir tarafa bırakacağız toplumun problemlerini çözme eğilimde olacağız. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/1376111/fatih-beyazit-ankaranin-genel-problemleri-cozulmedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.