Mustafa Destici'den Sezgin Tanrıkulu'na tepki!

BBP Lideri Mustafa Destici, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun TSK ile ilgili sarf ettiği sözlere tepki gösterdi. Destici, "CHP disiplin kuruluna sevk etmeli ve partiden ihraç etmeli. ​Meclis açılır açılmaz bu şahısla ilgili fezlekeler Meclis'e gelmeli, dokunulmazlığı kaldırılmalı ve konu yargıya sevk edilerek hukuk önünde acilen ve ivedilikle bu iftiralarının bedelinin ödemelidir" dedi.
Ecem Çetin
|
13 Eylül 2023, Çarşamba - 13:19
Mustafa Destici'den Sezgin Tanrıkulu'na tepki!

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. 

Destici, konuşmasının başında Fas'ta meydana gelen depremde ve Libya'da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. 

"Çağrıyı destekliyoruz"

Büyük Birlik Partisi Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasayla ilgili yaptığı çağrıya ilişkin, "Yeni Anayasa konusunda bugüne kadar tüm adımları destekleyen ve bu hususta en samimi tavrı ve çalışmayı ortaya koyan Büyük Birlik Partisi olarak; Çağrıyı destekliyoruz. Büyük Birlik Partisi olarak, yine elimizden gelen her türlü katkıyı sağlayacağız." dedi. 

Mustafa Destici, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile ilgili söylediği sözlere şu sözlerle tepki gösterdi; 

"Kınıyorum"

"CHP milletvekili sıfatı taşıyan şahsın, TSK ile iftira açıklamalarını geçen hafta dile getirmiştik. CHP'nin bir yaptırım uygulamayıp konuyu geçiştirmeye çalışmasını kınıyorum.Cumhuriyet Halk Partisi'nin yapması gereken adı geçen şeytan kulunu disiplin kuruluna sevk etmeleri ve partilerinden ihraç etmesidir. CHP, devlet kavramıyla, terör örgütleriyle, Türk Silahlı Kuvvetlerimizle ilgili duruşunu gözden geçirmelidir. 

"İftiralarının bedelinin ödemelidir"

Meclis açılır açılmaz bu şahısla ilgili fezlekeler Meclis'e gelmeli, dokunulmazlığı kaldırılmalı ve konu yargıya sevk edilerek hukuk önünde acilen ve ivedilikle bu iftiralarının bedelinin ödemelidir"

Destici, "Dün gece yapılan düzenlemeyle mazotun litre fiyatı 40 liraya dayandı. Bu zam doğal olarak bütün ihtiyaç maddelerine yansıyacak." ifadelerini kullandı. 

"Emeklilerimiz, Ekim maaşlarını en az 12000 lira olarak almalıdır. Adalet bunu gerektirir"

Emekli maaşlarına değinen Mustafa Destici, ekimde düzenlemeye yapılmalıdır çağrısını yineledi. Destici, "16 milyon emeklimizin yaklaşık 5 milyonu 7500 lira emekli maaşı almaktadır. Okullar açılmıştır. Önümüz kıştır. Emekli maaşlarına yapılacağı söylenen iyileştirme için yılbaşı beklenmemeli, Ekim’de Meclis açılır açılmaz düzenleme yapılmalıdır. Emeklilerimiz, Ekim maaşlarını en az 12000 lira olarak almalıdır. Adalet bunu gerektirir." dedi. 

Destici, basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Mustafa Destici, Ankara Masası'nın taşeron işçilerin kadrosu ve mülakatla ilgili sorduğu soruya şu yanıtı verdi;

http://www.ankaramasasi.com/haber/2098863/mustafa-desticiden-sezgin-tanrikuluna-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.