Mustafa Balbay: Baskın seçim bekliyorum

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, Seçim Kanunu teklifinin Meclis'e sunulmasıyla seçim sürecine girildiğini söyledi. Balbay "Erken değil ama baskın seçim bekliyorum" dedi.
Ecem Çetin
|
04 Nisan 2022, Pazartesi - 13:41
Mustafa Balbay: Baskın seçim bekliyorum

Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Mustafa Balbay, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

İktidarın son dönemdeki girişimlerine dikkat çeken Balbay, seçim atmosferine girildiğini iddia etti.

" Erken değil ama baskın seçim"

" Ben erken değil ama baskın bir seçim bekliyorum" diyen Balbay " Bir zaman kalkacağız diyecekler ki, 45 gün sonra seçim var. Niye? halkımız çok sıkıldı. 45 gün sonra böyle baskın bir seçime hazırlandıkları havasını görüyorum" dedi.

Balbay, iktidarın Meclis'e bu hafta getireceği yasaların, muhtarlara asgari ücretten maaş ödeme gibi girişimlerin bu iddiasını güçlendirdiğini ifade etti.

Emekli ve muhtarların bu dönemde gündeme getirilmesinin manidar olduğuna vurgu yapan Balbay "Ankara'da hazinenin perde gerisi hazırlıklar, temmuz nasıl bir zam yapılabileceği araştırmaları beraberinde getiriyor. Eğer orada yüksek bir zam çıkarsa sonbaharda seçim kesin demektir." dedi.

"Seçim yok algısı oluşturuluyor"

Seçim yasasının değişmesiyle beraber 'erken seçim yok' algısının iktidar tarafından yansıtılmaya çalışıldığını ifade eden Balbay bunun doğru olmadığını söyledi.

Balbay "Bir defa iktidarın planı olduğunu, kafaları karıştırmak için masaya bir durum koyduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şapkadan yeni tavşanlar çıkarabileceğini ifade eden Balbay "Belki de bu yasayı hiç kullanmayacak" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1408656/mustafa-balbay-baskin-secim-bekliyorum
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.