Cafer Güneş: "Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü'nü alma, ete %48 zammı geri al”

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Cafer Güneş, iktidarı ekonomideki kötü gidişatı hep başkalarına yüklediğini belirterek, “Et Balık Kurumu yüzde 48 zam yapıyor gidiyor Genel Müdürü görevden alıyor. Genel Müdürü alma kardeşim yüzde 48’i geri al” dedi.
Ankara Masası
|
06 Nisan 2022, Çarşamba - 14:36
Cafer Güneş: "Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü'nü alma, ete %48 zammı geri al”

Cafer Güneş, Ankara Masası canlı yayınında Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik’in konuğu oldu.

Ekonomideki kötü gidişin ve zamların sorumlusunun iktidar partisi olduğuna işaret eden Güneş şunları söyledi:

“Türkiye’nin ödeme güçlüğüne düşme ihtimali var”

Ülke sıkıntıda. Ben İMF yetkililerinden ve dünyadaki diğer kuruluşların bazıları ve Dünya Bankası Türkiye gibi bazı ülkeler ödeme güçlüğü çekebilir diyor. Üzülüyorum ben buna. Türkiye’de niye ödeme güçlüğü olsun arkadaş?”

“Sürekli bir başkasını sorumlu tutma gayreti var”

“ Şimdi şeker… O stokçular var ya o stokçular ta Özel rahmetliğin ölümünden sonra stokçuluk diye bir şey kalmadı kardeşim. Serbest piyasa var. İstersen faize koyarsın, istersen dövize koyarsın istersen de gidip mal alır ambarına koyar sonra satarsın. Serbest piyasa dediğiniz bu. Piyasada şeker de var hani kıtlık var ondan oluyor deseniz anlarım. Biz onlara hesabını sorarız, haddini bildiririz onların. Bildir kardeşim şeker 15 lira.”

"Et ve Balık Kurumu Genel Müdürü'nü alma, ete %48 zammı geri al”

“ Et Balık Kurumu yüzde 48 zam yapıyor gidiyor Genel Müdürü görevden alıyor. Genel Müdürü alma kardeşim yüzde 48’i geri al. Yüzde 48’i al. Genel Müdür Ali olmuş Veli olmuş beni ilgilendirmez, tanımam da yani. Genel Müdürün sözüne bakıyor görevden alıyor halka da dönüyor ‘bak gördün mü Genel Müdürü görevden aldım’ İyi de 48 ne olacak? Onu al ya. Bak doğalgazda stokçular yok devlet var. Şekerde stokçular yok, akaryakıtta stokçular yok. Bunları indirin. Ekmekte stokçular yok. Toprak Mahsülleri Ofisi elinizde. Orda da zam yapıldı. Eğer devlet sübvanse etmese ekmek bugün 5 lira 6 lira. Fakir ekmeği de yiyemez.”

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Cafer Güneş, bu mantıkla bu ekonominin düzelmesinin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1412192/cafer-gunes-et-ve-balik-kurumu-genel-mudurunu-alma-ete-48-zammi-geri-al
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.