AK Parti'den fiyatları sabitlenmesi önerisi

AK Parti MYK toplantısında enflasyonla mücadele kapsamında her gün kullanılan 20-25 kalem ürünün fiyatlarının sabitlenmesi önerildi.
Ankara Masası
|
07 Nisan 2022, Perşembe - 09:19
AK Parti'den fiyatları sabitlenmesi önerisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün toplanan AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında ekonomiyle ilgili önemli konuların da gündeme geldiği öğrenildi.

Özellikle KDV indiriminin piyasa yansımaları masaya yatırılırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  zincir marketlerdeki denetlemelerin artırılması, KDV indirimlerinin sonuçlarının takip edilmesi ve raporlanması konusunda talimatlar verdiği ifade edildi.

Ürün fiyatlarını sabitleyelim

Ayrıca AK Parti kurmaylarının enflasyonla mücadele kapsamında çeşitli önerileri Cumhurbaşkanı'na sunduğu belirtildi.

Bu önerilerden biri de hem enflasyon sepetinde ağırlığı yüksek olan hem de dar gelirli vatandaşların her gün kullanmak durumunda olduğu 20 veya 25 kadar ürünün belirlenmesi ve fiyatlarının da yıl sonuna kadar sabitlenmesi oldu. Öneriye göre maliyette artış olduğu takdirde de üreticinin desteklenebileceği ifade edildi.

Önerinin hayata geçmesi halinde, un, tuz, şeker, sıvı yağ ve bebek bezi gibi 20 kalem tüketim maddesinin fiyatının sabitleneceği kaydedildi.

(Habertürk)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1412849/ak-partiden-fiyatlari-sabitlenmesi-onerisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.