Tuncay Özkan: Selahattin Demirtaş barıştan yana bir siyasetçi

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, cezaevinde ziyaret ettiği HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın hukuki gadre uğradığını söyledi. Özkan, Demirtaş'ın silahlı mücadeleden yana olmadığını barış yanlısı bir insan olduğunu söyledi.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2022, Cuma - 14:35
Tuncay Özkan: Selahattin Demirtaş barıştan yana bir siyasetçi

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmesine ilişkin soruya dikkat çeken bir yanıt verdi.

HDP eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı n bir mağdur olduğunu belirten Özkan "Barıştan yana bir insan. Bir Selahattin Demirtaş'ı ya da Kürtleri öteleyerek, karşı mahallede bir yere koyarak hiçbir yere götüremeyiz. Her Atatürkçü toplumun ötelenen, dışlanan her bir kesimiyle kucaklaşmak zorundadır. Atatürkçülük ya da bizim partimizin o insanlarla ilişkilerinde temel ölçümüz ülkemizin birlik ve bütünlüğünü düşünmek olmalıdır." dedi.

Selahattin Demirtaş'la  Edirne Cezaevi'nde 5 saat görüştüğünü ifade eden Özkan, ayrı görüşleri savunmadıklarını söyledi.

Demirtaş'ın TBMM'ye girmiş bir milletvekili olduğunun altını çizen Özkan, ötekileştirme,kutuplaştırma siyasetinin sonlandırılması gerektiğine vurgu yaptı.

" Seni başkan yaptırmayacağım dediği için cezaevinde"

"Selahattin Demirtaş silahlı bir mücadeleyi savunmuyor" diyen Özkan sözlerini şöyle tamamladı;

 Selahattin Demirtaş barıştan yana. Niye Selahattin Demirtaş'a bu zulümü yapıyorsunuz. Tek sözü için, "Seni başkan yaptırmayacağım" dediği için. Sen başkan olabilirsin deseydi bugün Selahattin Demirtaş cezaevinde değildi. Ben bu faşizme karşı çıkıyorum. Ben bu adaletsizliği ret ediyorum. Ben yurttaşlık temelinde, demokratik cephede benim gibi düşünmeyen ama bu memleketi yüceltmek duygusuyla hareket eden her kesle omuz omuzayım.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1417433/tuncay-ozkan-selahattin-demirtas-baristan-yana-bir-siyasetci
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.