Tuncay Özkan: Erbakan'ı iktidardan düşüren FETÖ'cüler

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Susurluk listesini yayınladığı için Fethullah Gülen'in "Derini yüzeceğim" ifadeleriyle kendisini tehdit ettiğini söyledi. Özkan, o listenin yayınlanmasının ardından FETÖ'nün Necmettin Erbakan'ı hedef aldığını da aktardı.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2022, Cuma - 15:12
Tuncay Özkan: Erbakan'ı iktidardan düşüren FETÖ'cüler

Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu olan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, 28 Şubat sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

O dönemde  Kanal D Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüten Tuncay Özkan, 28 Şubat sürecinde yaptığı haberlerle ilgili Necmettin Erbakan'la hiçbir sorun yaşamadıklarını söyledi.

Gülen tehdit etti: "Senin derini yüzeceğim"

FETÖ'yle karşı karşıya geldiğin ilk olayı anlatan Özkan "Çankaya Köşkü'nde Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ve muhalefet partisi liderleri bir araya gelip, Susurluk Olayı'nı görüştüler. Orada Susurluk'la ilişkililer diye bir liste sunuldu. Ben gazeteci olarak o listeyi aldım. 58 kişilik listenin 56'ıncı sırasında Fethullah Gülen vardı. Ben bunu yayınladım. İnanılmaz bir olayla karşı karşıya kaldık. Baskılar, tehditler... Aydın Doğan beni aradı, "Fethullah Gülen söz hakkı istiyor" dedi. Bende tamam dedim. İhsan Kalkavan aracılık etti. Gittik giderken küfür, kıyamet, tekmeler bacaklarımız yara içinde. Girdik içeriye röportaj yapacağız. Kameralar kapalıyken bana, " Senin derini yüzeceğim, sana dünyayı dar edeceğim" dedi. Fethullah Gülen beni tehdit etti. Neden böyle konuşuyorsunuz diyorum. Oraya sen yazdın benim adımı diyor." dedi.

Özkan o gün Fethullah Gülen'in kendisini sürekli tehdit ettiğini söyledi. 15-20 gün sonra Gülen'in kendisiyle tekrar görüşmek istediğini aracılarla ilettiğini ifade eden Özkan, "Yanına gittiğimde beni olgunlukla karşıladı.O gün beni sürekli tehdit eden adam gitmişti. Benden özür diledi. Bana "Biz zannettik ki sen yazdın oraya adımızı. O liste MİT'te hazırlanmış gerçek bir listeymiş" dedi. Bana açtıkları davaları geri çektiler." şeklinde konuştu.

"Necmettin Erbakan'ı iktidardan FETÖ'cüler düşürdü"

28 Şubat sürecinin de bu olaydan sonra başladığına vurgu yapan Özkan "Ben gazeteci olarak bilgiyi nereden aldıklarını sordum. "MİT'ten aldık. Başbakan hazırlatmış" dedi. Necmettin Erbakan'ı suçluyorlar. "Ben gerekeni yapacağım" dedi. Ondan sonra 28 Şubat süreci başladı. Necmettin Erbakan'ın İktidarının düşürülmesinde en önemli paydaş FETÖ'cülerdir." diye konuştu.

"Bunlar Türkiye için çok tehlikeliler"

Özkan, FETÖ'cüler konusunda kendisini en çok uyaran ve aydınlatan kişinin ise Necmettin Erbakan olduğunu ifade etti. Erbakan'a "FETÖ'cüler nedir?' diye sorduğunda ise 'Bunlar Türkiye için çok tehlikeli, bunlar Siyonistler'in Türkiye'deki maşasıdır' 'Bunlar CIA'cilerdir' yanıtını aldığını aktardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1417499/tuncay-ozkan-erbakani-iktidardan-dusuren-fetoculer
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.