Tuncay Özkan canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, "Necmettin Erbakan hayatta olsaydı CHP'yle olur muydu?" tartışmalarına ilişkin "Erbakan 6'lı ittifakın en önemli ortağı olurdu" dedi. Özkan, cezaevindeyken kendisine avukatlarını gönderen Erbakan'dan bahsederken gözyaşlarını zor tuttu.
Ankara Masası
|
08 Nisan 2022, Cuma - 14:31
Tuncay Özkan canlı yayında gözyaşlarını tutamadı

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Ankara Masası Genel Yayın Yönetmeni Fatih Atik'in konuğu oldu.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun Ankara Masası canlı yayınında sarfettiği  "Erbakan yaşasaydı CHP'yle birlikte olurdu" sözlerinin ardından başlayan tartışmaların hatırlatılması üzerine Özkan " Erbakan bugünki Millet İttifakı'nın önemli bir paydaşı olurdu" dedi.

Erbakan'ın Türkiye'yi bu zorlu süreçten çıkarmak için her partiyle iş birliği yapabileceğine vurgu yapan Özkan "Milli Selamet Partisi'yle CHP'nin 70'li yıllardaki büyük koalisyonu bize Kıbrıs Adası'nı getirdi. Anadolu'da Milli Selamet Partisi'yle CHP'li yurttaşlar arasında bir geçişkenlik vardır. İkisi de toplumun muhafazakar kesimini temsil ederler. O anlamda sayın Erbakan bugün ki Millet İttifakı'nın önemli bir paydaşı olurdu. Kendisi Türkiye'yi bu buhrandan çıkartmak için bütün partilerle iş birliği yapardı. Bu sorunu yanıtı yüzde 100 katıldığım bir yanıttır." dedi.

Özkan'ın gözyaşları

Milli Görüş'ün lideri Necmettin Erbakan'ın kendisi için kötü gün dostu olduğunu belirten Özkan kendisiyle yasaklı bir dönemde tanıştıklarını ifade etti.

Özkan, cezaevine girdiği sırada Erbakan'ın kendisine ilk avukatını gönderen siyasetçi olduğunu belirterek şunları söyledi;

Avukatları "İlk bir şeye ihtiyacın var mı h ocam soruyor dedi. "Allah bazen sevdiği kullarını sakınır, saklar, orayı bir okul gibi görsün, kendisin okumaya versin Bir isteği olursa biz onu hallederiz" demiş.  O kadar duygulandım ki anlatamam size. herkesin size terörist muamelesi yaptığı, herkesin sizden kaçındığı bir yerde, bir dost bir vefalı el size ulaşıyor ve size bir şeye ihtiyacın var mı diyor. 

O dönemde yaşadıklarını anlatan Özkan'ın duygusal anları kameralara yansıdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1417434/tuncay-ozkan-canli-yayinda-gozyaslarini-tutamadi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.