İstanbul'da hissedilen bir deprem oldu

Zonguldak'ta meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem, İstanbul'da da hissedildi.
Ankara Masası
|
11 Nisan 2022, Pazartesi - 20:48
İstanbul'da hissedilen bir deprem oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 4,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yaşanan deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre; Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında saat 20.38'de kaydedilen 4,4 büyüklüğündeki deprem, 37,72 kilometre derinlikte gerçekleşti.

Kentin birçok ilçesinde hafif hissedilen deprem nedeniyle bazı vatandaşlar evlerinden dışarı çıktı.

Bazı yerlerde esnaf da tedbiren iş yerlerinin önüne çıktı.

"Ülkemize geçmiş olsun"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da depreme ilişkin açıklamalarda bulunarak; "Karadeniz Ereğli'si açıklarında meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Ekiplerimizle süreci yakından takip ediyoruz. Ülkemize geçmiş olsun." dedi.

Bakan Koca'dan açıklama

Sosyal medya hesabından geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Koca, "Saat 20.38’de, Zonguldak Ereğli’de 4,4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şu an itibariyle, gerek kurduğumuz iletişimde, gerek sahadaki çalışmamızda üzücü bir sonuca rastlanmadı. Hissedilen en küçük deprem bile büyük bir endişe. Hepimize geçmiş olsun." paylaşımında bulundu.

(AA)

http://www.ankaramasasi.com/haber/1422074/istanbulda-hissedilen-bir-deprem-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.