Ertan Işık'tan hakkındaki soru önergesine yanıt

CHP Etimesgut Meclis üyesi Ertan Işık, doğal gaz yardımı açıklamalarının istismar edildiğini belirterek, desteklerle ilgili resmi rakamları sosyal medya hesabından paylaştı.
Ankara Masası
|
12 Nisan 2022, Salı - 09:39
Ertan Işık'tan hakkındaki soru önergesine yanıt

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi CHP Etimesgut üyesi Ertan Işık, Ankara Masası canlı yayınında doğal gaz yardımlarına ilişkin "4 bin aileye 500’er TL yardım yapıldı" ifadeleri üzerinden ABB Meclisi'ne verilen soru önergesine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

Işık, programda dil sürçmesinden kaynaklı bir sözünün istismar edildiğini belirterek mağdur aileler üzerinden siyasi çıkar elde etmeye çalışanları kınadığını ifade etti.

Yapılan yardımlara ilişkin sayıları sosyal medya hesabından paylaşan Işık, şu bilgileri aktardı;

İhtiyaç sahibi ailelerimizin Başkent Kartlarına: 

-500 liralık 3 eşit taksitler halinde toplamda 295.682.500 TL’lik doğalgaz yardımı,

-Tek seferde toplam 65.398.700 TL’lik kömür yardımı,

-Genel toplamda 361.081.200 TL’lik doğalgaz ve kömür yardımı yapılmıştır."

"Ankara halkı farklı bilgilerle ne için aldatılmaktadır"

Bala Belediye Başkanı Ahmet Buran, Şereflikoçhisar Belediye Başkanı Memiş Çelik, Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz, Akyurt Belediye Başkanı Hilal Ayık tarafından ABB Meclisi'ne verilen soru önergesinde "Mansur Yavaş 4 Ocak’ta yapmış olduğu açıklamada “Türkiye’de bir ilk doğal gaz desteğimiz kapsamında 192 bin 80 ailemizin Başkent Kart’larına yapacağımız olan 400. 349. 350 TL’lik doğal gaz desteğimizin hane başı 500’er ikinci ödemesini tamamlıyoruz demiştir” ama buna karşı CHP’li Meclis üyemiz Ertan Işık, Ankara Masası’nda yaptığı konuşmada doğal gaz desteğinin 2 milyon TL olduğunu açıklamıştır. Bu da 4 bin aileye 500’er TL demektir. Ankara halkı farklı bilgilerle ne için aldatılmaktadır. Konuyla ilgili olarak yazılı olarak cevap verilmesini talep ediyoruz." denildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1422319/ertan-isiktan-hakkindaki-soru-onergesine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.