Ertan Işık'tan “parsel parsel sattınız” iddialarına yanıt: Savcılığa gitmeye var mısınız?

Sermaye gelirlerine ilişkin Ankara Büyükşehir Belediyesini (ABB) arsa satışları üzerinden eleştiren AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın, "Ankara'nın arsaları, Ankara'nın değerleri, parsel parsel satılmaktadır." dedi. Nihat Yalçın’a yanıt veren CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık, “Var mısın sabah savcılığa gidelim mi? Var mısınız yapılmamış işlerin parasını ödediğinize dair, bizimkiler de dahil! Savcılığa gitmeyen namerttir!” diye konuştu.
Mevlüt Peker
|
10 Nisan 2023, Pazartesi - 23:08
Ertan Işık'tan “parsel parsel sattınız” iddialarına yanıt: Savcılığa gitmeye var mısınız?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Nisan Ayı Meclis Toplantısı 1. Birleşimi gerçekleştirdi.

Denetim raporlarına ilişkin söz alarak kürsüye gelen AK Parti Sincan Belediye Meclis Üyesi Nihat Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesinin gelirlerinin yüzde 81'inin merkezi idare tarafından gönderildiğini ifade etti.

AK Partili Nihat Yalçın: Engelleme gibi bir durumun olmadığı açıkça ortadadır

“Engelleniyoruz” söyleminin gerçeği yansıtmadığını belirten AK Partili Yalçın, şunları söyledi:

"CHP'li belediyeler tarafından 'Engelleniyoruz', 'tüm engellemelere rağmen' gibi bir takım söylemler geliştirilmiştir. Burada belediye gelirlerinin yüzde 81'i merkezi idare tarafından gönderilen gelirlerden oluşmaktadır. Bu durumda engelleme gibi bir durumun olmadığı açıkça ortadadır."

AK Partili Nihat Yalçın: Ankara'nın arsaları parsel parsel satılıyor

Ankara Büyükşehir Belediyesini arsa satmakla suçlayan AK Partili Nihat Yalçın, "Yine sermaye gelirlerine baktığımızda Ankara Büyükşehir Belediyesinin 2021 yılı arsa satışları 285 milyon 95 bin lira. 2022 yılı arsa satışları ise 1 milyar 672 milyon 552 bin liradır. Yani bir önceki yıla oranla yüzde 500 oranında arsa satışları artmıştır. Buda demek oluyor ki Ankara'nın arsaları, Ankara'nın değerleri, parsel parsel satılmaktadır." ifadelerini kullandı. 

CHP'li Ertan Işık: Arsalar halka satılıyor

AK Partili Nihat Yalçın'a cevap ise CHP Etimesgut Belediye Meclis Üyesi Ertan Işık'tan geldi.

Söz alarak kürsüye çıkan CHP’li Ertan Işık, şunları söyledi:

“Şimdi biraz önce arkadaşımız ‘denetim raporu’ diye bir dezenformasyon raporunu takdim etti. Bu söylediklerinin hiçbirinin aslı yok. Kendisi burada. Hatta bir Yargıtay Başkanı gibi de ‘şu derhal şuraya verilmeli, bu derhal buraya verilmeli’ diye de nutuk çekti. Doğru, savcılığa verilecek insanlar var burada. Onlar hiç suçu olmadan suç işlemiş gibi gösterilerek kamuoyu önünde isnat ettiği için bu denetim komisyonuna iftira atmaktan dolayı biz savcılığa vereceğiz, ondan endişeniz olmasın. İki de bir buraya çıkıyorlar, ‘bununla ilgili kapsamlı bir cevap vereceğiz’. Faaliyet raporu ile ilgili görüşeceğimiz gün her harfine her satırına gerçek olmadığını bu meclisten biz cevaplayacağız, o işin ayrı bölümü. Fakat şu bir iki konuya değinmeden gitmek istemedim. İki de bir çıkıyorlar, ‘buradaki bütçenin yüzde 81’i merkezi hükümetten geliyor’. Zannediyorsun ki Nihat Bey cebinden veriyor. Babanızın parasını mı veriyorsunuz ya? Bu vatandaşın vergisi, bize verilen bu kamu görevlerinden verilen paylar bütün belediyelere veriliyor. Bu öyle bir takdim ediliyor ki, bu arkadaşlar kendini devlet gibi görmeye başladılar. Ya bırakın bu kibri. Siz devlet falan değilsiniz. Devlet asli görevini yapıyor. İkinci bir hususa da çok içerlemişler galiba. Diyor ki ‘Ankara'nın arsaları parsel parsel satılıyor.’ Doğru. Parsel parsel vatandaşa satılıyor. Sizin anladığınız manada parsel parsel satışlar mazide kaldı Nihat Bey. Burada iki de bir ‘basına yansıdı’. Hangi basın ya? Basın dediğiniz 7/24 buradaki insanların, bu Ankaralıların paralarıyla zengin olmuş insanlar tarafından kurulmuş, sabahtan akşama kadar 7/24 iftira atan insanları siz bize basın diye takdim ediyorsunuz. Dediniz ya burada ‘şu konu basına yansıdı’. Basın dediğiniz objektif bir basın olsaydı, sizin basınız. Sen kendin burada söyledin. ‘Şu konuda basında yer aldı, bu konuda basında yer aldı.’ Sizin kastettiğinizin basın olmadığını ben söylüyorum zaten. O zaman sen dinle, o zaman cevap verirsin. Arkadaşlar tekrar söylüyorum, bu bir enformasyon raporudur. Net söylüyorum, denetim raporu falan değildir. Bir de dedi ki Yaşar Bey'e hitaben, ‘Var mısın sabah savcılığa gidelim mi?’ Var mısınız yapılmamış işlerin parasını ödediğinize dair, bizimkiler de dahil, savcılığa gitmeyen namerttir. Ama buradan sizin de hiç yapılmamış, yapılmış gibi gösterdiğiniz yüzlerce dosyayı hep birlikte bunlarla da gidelim. Eğer samimiyseniz kamuoyunun önünde ben davet ediyorum ve Yaşar Bey adına da söz veriyorum.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078336/ertan-isiktan-parsel-parsel-sattiniz-iddialarina-yanit-savciliga-gitmeye-var-misiniz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.