Mansur Yavaş'tan yolsuzluk iddiası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Melih Gökçek döneminde İzmir Caddesi'nde 6 büfenin 29 yıllığına kiralandığını, BELKO'ya ise ucuz kömür yerine pahalı kömür alınarak usulsüzlük yapıldığını belirterek "Bu para Mansur Yavaş'ın değil, Ankara'nın cebinden çıkıyor" dedi.
Büşra Bayrak
|
16 Nisan 2022, Cumartesi - 11:20
Mansur Yavaş'tan yolsuzluk iddiası

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Meclis Toplantısı Nisan Ayı 5.Birleşiminde, eski Başkan Melih Gökçek döneminde bir çete oluşumu olduğunu belirterek bazı iddialarda bulundu.

Bir önceki dönemde Gökçek'e yakın isimlerin edildiğini öne süren Yavaş " Eski başkan hafriyatı kime verdi. Hayvanat bahçesindeki tema park bitmeden parası ödenmiş. Bir olay daha söyleyeyim." diyerek şunları paylaştı "İzmir Caddesi'nde 6 tane büfe ve belli yerler kiraya verilmiş. 29 yıllığına kiraya verilmiş. Yıkmaya gittik, belediyeye 2 bin 900 lira ödüyor, fakat kiraya tutan şahıs da devretmiş, o ilk alan kişiye ayda 29 bin lira ödüyor. Kaç yıl? 30 yıl. Emekliliğini de garanti etmiş. Burada tam 6 tane yer aynı firmaya verilmiş. Biz 42 bin lira alıyoruz, o şahıs 105 bin lira alıyor. Kim derseniz bu şahıs, idarenin çok yakını." dedi.

"Maliyeti  bugünkü rakamla 300 milyon lira"

BELKO'ya yıllarca ucuz kömür yerine pahalı kömür alındığını açıklayan Yavaş " Fahiş fiyata kömür satıyorlar, bütün Ankara’nın hakkını, fakir fukaranın hakkını alıyorlar çöp projelere atıyorlar. Ve buna karşılık, BELKO’nun alakası olmayan helikopter alımı, zırhlı araç gibi şeylere para harcıyorlar. 23 milyon dolarda zarar ediyorlar. O rakamın belediyeye maliyeti bugünkü rakamla 300 milyon lira." şeklinde konuştu.

Yavaş sözlerini bu paralar Mansur Yavaş'ın değil Ankara halkını cebinden çıkıyor diyerek tamamladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1428466/mansur-yavastan-yolsuzluk-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.