Boris Johnson'a Rusya'ya giriş yasağı

Rusya, oligarklarına sert yaptırımlar uygulayan İngiltere'nin başbakanı Boris Johnson da dahil olmak üzere 13 isim hakkında yaptırım kararı aldı.
Ankara Masası
|
16 Nisan 2022, Cumartesi - 14:10
Boris Johnson'a Rusya'ya giriş yasağı

Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri harekatın ardından ABD ve İngiltere tarafından yapılan yaptırımlara Rusya'dan yanıt geldi.

Rusya, oligarklarına sert yaptırımlar uygulayan İngiltere'nin Başbakanı Boris Johnson'un da dahil olmak üzere 13 isim hakkında yaptırım kararı aldı. İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss ve Savunma Bakanı Ben Wallace de yaptırım listesindeki isimler arasında. Bu iki isim için aynı zamanda Rusya'ya giriş yasağı getirildi.

İngiltere'den Rusya'ya yaptırım

İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, "Putin'in savaş makinesini besleyen hayati endüstrileri kesmek için 65 yeni yaptırımı" duyurdu. Yaptırımlar İngiltere'nin Vladimir Putin'in özel ordusu olarak görülen paramiliter örgüt Wagner Group'u, stratejik sektörleri, bankaları ve iş dünyasından elit isimleri hedef aldı. Wagner Grup'un Ukrayna lideri Zelenski'yi öldürmekle görevlendirildiği bildirilmişti. Stratejik sektörler arasında çok sayıda savunma şirketi ve Rus Demiryolları da vardı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1428874/boris-johnsona-rusyaya-giris-yasagi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.