Bekir Bozdağ: Kimse yargının üstünde değil

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gezi Parkı Davası'nda verilen kararlara gelen eleştirilere ilişkin "Türkiye bir hukuk devletidir. Kimse yargının üstünde değildir" açıklamasında bulundu.
Ankara Masası
|
26 Nisan 2022, Salı - 16:16
Bekir Bozdağ: Kimse yargının üstünde değil

Gezi Parkı davası sonucunda ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılan Osman Kavala için muhalefetten tepkiler yükselmişti.

Bozdağ, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel 'Ant olsun, Erdoğan yargılanacak' sözlerine ilişkin ise " Kimsenin seçilmiş Cumhurbaşkanına parmak sallamaya hakkı da, haddi de yoktur. Türkiye hukuk devletidir. Kimse yargının üstünde değildir. Cumhurbaşkanımıza ve hakimlerimize dil uzatanları kınıyorum" ifadelerini kullandı.

"Herkes işine baksın"

ABD ve Avrupa'nın Kavala kararına tepkilerini de sert bir dille eleştiren Bozdağ şunları söyledi: "Kararlar beklenince Ankara'da hakimler var tam tersine beklenmeyen kararlar çıkınca 'kararlar talimatla veriliyor' gibi kararları siyasi taraftarlığa göre değerlendirmek hukuk devleti ile bağdaşmayan bir uygulama olarak ortaya çıkıyor. Buradan herkesi hukuk devletine saygı duymaya davet ediyorum. Herkes işine baksın. Türk yargısı bağımsızdır. Almanya ve ABD işine baksın" dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1450518/bekir-bozdag-kimse-yarginin-ustunde-degil
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.